Blockchain – solutia pentru problemele muncitorilor migranti din India

238 0

In ultimii ani, zgomotul din jurul tehnologiei blockchain a atras aproape toate partile interesate din cercul politic, atat din zona legislativa, cat si din zona executiva. Cu toate acestea, tehnologia a fost tratata ca fiind una gresita si neetica de catre multe guverne din intreaga lume, in special datorita asocierii sale cu bitcoin, atat de populara dar nereglementata moneda digitala sau cripto, care ce a atins o cota record anul trecut. Multi giganti ai tehnologiei, apartinand unor natiuni diferite pun presiune pe guvernele tarilor lor sa isi concentreze atentia pe blockchain. India este una dintre aceste tari.

Din nou, migratia este unul dintre subiectele care au dat nastere unor probleme in orase, in special in orasele care sunt denumite “motoare de crestere” in tarile in curs de dezvoltare, asa cum este India. De asemenea, in fiecare an, sunt obligati sa migreze milioane de muncitori din toate partile tarii, dar mai ales din statele de nord ale Indiei, care de obicei sunt denumite state BIMARU si care includ Bihar, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh si altele.

Ideal ar fi sa fie rezolvate diferitele probleme cu care se confrunta lucratorii migranti departe de regiunea de origine. Aceste probleme pot varia in functie de marimea si identitatea acestora, cota de drepturi, cum ar fi proviziile, cardul BPL în statul de destinatie, problemele lingvistice si culturale, securitatea locului de munca și asigurarea acestuia, igiena și salubritatea atat la locul de munca, cat si la domiciliu, incasarea salariului prin banca și în plus, dacă aceste beneficii salariale vor fi transferate în mod corespunzător rudelor. O alta problema care este destul de obisnuita este existenta intermediarilor care exploateaza acesti lucratori prin diferite mijloace deoarece exista foarte putine legaturi directe spre o platforma online sau offline de comunicare prin care acesti muncitori sa comunice direct cu antreprenorii sau proprietarii in multe dintre orașe  cum ar fi Delhi, Bangalore si alte orase industriale cu antreprenorii și proprietarii. De asemenea, pentru a creste stadiul de dezvoltare, trebuie imbunatatit standardul de munca intr-un standard comparativ cu tendinta globală. In ciuda multor conventii ale Organizatiei Internaționale a Muncii (ILO) care sunt semnate si ratificate de India, exista o prevalenta a inegalitătii in ceea ce priveste salariile, salariile minime, salariile în comparatie cu standardele mondiale .

Blockchain, nu este altceva decat un lant de informatii sau un casier virtual, pornind de la sursa de informatie catre receptorul final. Caracteristica accesibilitătii si universalitătii in raport cu toti utilizatorii Laborer Blockchain creeaza premisele ca muncitorii sau liderii selectati de catre ei, contractori sau angajatori, functionari de la nivel local si din executiv, reprezentanti sau oficiali autorizati sa vada registrul din statul lor nativ, impreuna cu guvernele statelor respective si alti actori neguvernamentali care lucreaza in acest domeniu sa dezvolte o aplicatie software orientata spre solutionarea problemelor acestui sector si in acest fel vor reduce in ultima instanta exploatarea, sustinand acesti muncitori atat economic, cat si din alte puncte de vedere.

Mai mult, aceasta tehnologie poate ajuta la accesarea variabilelor de baza si a inregistrarilor, cum ar fi mărimea acestora, ID-uri si altele asemanatoare si în ciuda lipsei de abilitati si cunostinte, aceste ID-uri pot fi transformate sau mutate dintr-o forma in alta, adica soft ID-urile vor putea inlocui ID-urile tiparite pe hartie.

De asemenea, diferitele drepturi pe care le primesc in statul lor natal se pot obtine, de asemenea, in celalalt stat, guvernul nativ avand optiunea de a transfera cel putin beneficiile financiare catre statul in care au plecat în cautarea muncii lor. Aceasta aplicatie ar putea oferi detalii despre toate tranzactiile, urmate de notificarea prin SMS a familiei muncitorilor dupa ce acestia isi vor fi primit salariile lunare, astfel rudele avand confirmarea nu numai ca muncitorul respectiv este bine, dar și ca si-a incasat salariul si astfel va exista o sansă mai mica de a folosi aceste venituri in scopuri ilegale sau pentru alcool, sau alte obiceiuri daunatoare. Acest Registru al Muncitorilor distribuit va fi protejat prin protocolul internet, cheia privata si metode criptografice. Tari precum Rusia au initiat deja proiecte pilot bazate pe blockchain pentru procesul electoral.

India, care se dezvolta acum ca o destinatie a exodului de creiere, are oportunitati enorme in acest domeniu si daca prin aceasta tehnologie se pot aborda problemele lucratorilor migranti, atunci de ce sa nu înceapa cat mai curând posibil, astfel încat sa poata face dreptate acestor lucratori care muncesc atat de departe de casele lor.

Sursa: www.thedialogue.co

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.