Autoritatea de reglementare a telecomunicatiilor din India (TRAI) se indreapta spre tehnologia blockchain pentru a reduce campaniile agresive de telemarketing

148 0
Initiativa, prima de acest gen, porneste de la setul de recomandari ale autoritatii de reglementare si isi propune sa combata  problema la scara larga a apelurilor nesolicitate si a comunicarii prin intermediul SMS-urilor, arata ziarul indian de business Economic Times. Potrivit autoritatii de reglementare, companiile de telecomunicatii din India au atins 1,19 miliarde de utilizatori in decembrie 2017.

Odata cu tehnologia blockchain, TRAI vizeaza securizarea informatiilor de contact a sute de milioane de utilizatori cu ajutorul criptografiei pentru a asigura confidentialitatea. Informatiile vor fi disponibile doar telemarketerilor inregistrati si numai in anumite conditii.

“Problema este larg raspandita la nivel global”, a declarat presedintele TRAI, R.S.Sharma. Acesta a afirmat ca autoritatea nu a reusit anterior sa verifice apelurile nesolicitate de telemarketing.  Autoritatea de reglementare a spus ca va colabora, de asemenea, cu operatorii de telecomunicatii si cu alte parti interesate pentru a aborda problema prin realizarea unui cadru de reglementare si in acelasi timp prin folosirea tehnologiei blockchain.

 

Odata cu lansarea proiectului, presedintele autoritatii de reglementare a declarant reporterilor:

“Blockchain va asigura doua lucruri – pastrarea inregistrarilor si confidentialitatea. Numai cei autorizati vor putea accesa detalii despre abonati si numai atunci cand au nevoie sa livreze servicii…TRAI va deveni prima organizatie care va pune in aplicare acest tip de reglementare.“

In mod special, proiectul de norme va solicita de asemenea abonatilor sa dea acordul inainte de a primi orice comunicare.Utilizatorii finali vor putea, de asemenea, sa-si revizuiasca sau sa-si retraga consimtamantul instantaneu in orice moment. Actualul sistem de schimbare a optiunii dureaza o saptamana pentru a inregistra alegerea utilizatorului. Cu tehnologia blockchain, oficialul TRAI a confirmat ca “va fi activat imediat”.

Mai mult, registrul blockchain va inregistra toate comunicarile intre abonati si companiile de telecomunicatii pentru a primi acordul utilizatorilor pentru informatii. Pentru a proteja abonatii care au dat consimtamantul pentru comunicare, proiectul propune de asemenea prevenirea utilizarii abuzive a apelurilor repetate nesolicitate.

Cadrul propus va fi implementat mai intai intr-o rubrica de reglementare in care utilizatorii pot accepta sa primeasca mesaje spam sau sa le blocheze cu totul pentru a testa eficienta solutiei.

Regulamentul privind preferintele clientilor in domeniul telecomunicatiilor va fi deschis pentru comentarii pana pe 11 iunie.

 

Sursa: www.ccn.com
Imagine recomandata de Shutterstock

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.