O mare amenintare pentru exchange-urile coreene

136 0

Capitalul din China inunda pietele cripto din Coreea.

In urma represiunii cripto din China si inchiderii tuturor platformelor de schimb de criptomonede si ICO, investitorii chinezi s-au indreptat spre piata coreeana pentru oportunitati in spatiul cripto, ceea ce a generat ingrijorare in Coreea ca industria locala de cripto-tranzactionare ar putea ajunge sa fie dominata de investitorii chinezi.

Mai multe platforme de schimb finantate de chinezi, precum Zeniex, OK Coin si Gate.io, au gasit “adapost” in Coreea in urma restrictiilor aspre stabilite de guvernul chinez.Zeniex, un exchange care a primit investitii de la cea mai mare companie de  cyber security din China, Qihoo 360 si care face parte si acelasi grup cu publicatiile cripto/blockchain, Bishije si Jinse Chaijing, functioneaza acum in Coreea. Cel de-al 18-lea cel mai mare exchange din lume, Gate.io, este o platforma de schimb din China care a inceput de asemenea operatiunile in Coreea in aceasta luna la fel cum a procedat si OK Coin care a intrat pe piata luna trecuta.

Tranzactionarea criptomonedelor si notorietatea acestora in Coreea sunt  plina expansiune, iar tara nu are reguli stricte in ceea ce priveste infiintarea platformelor de schimb in acest moment. Aceste lucruri fac din Coreea o optiune favorabila pentru afacerile chineze in cautarea unor paradisuri de reglementare aproape de casa.

In conditiile in care interdictia Chinei este in vigoare, Adunarea Nationala a Coreei de Sud a propus zilele trecute  ca interdictia privind ICO-urile sa fie ridicata, iar autoritatile de reglementare au inceput discutiile despre clasificarea criptomonedelor ca active financiare.Influenta coreeana asupra pietei de cripto este atat de mare incat atunci cand cel mai mare exchange din tara, Upbit,  a fost investigat pentru frauda la inceputul acestui an, piata a inregistrat o scadere semnificativa a valorii.

Pe masura ce fluxul de finantare din China continua sa creasca, expertii sunt ingrijorati de faptul ca piata monetara digitala din Coreea va fi controlata in intregime de exchange-urile chineze, cu exceptia cazului in care se vor introduce reglementari pentru a reduce exodul in masa al companiilor straine.

“Platformele de schimb chineze nu sunt inca competitive, dar sunt actori-cheie pe piata mondiala”, a declarat un oficial din industria criptomonedelor locale.”Daca piata monetara virtuala coreeana se va muta in sistem, iar schimburile chineze vor primi conturi cu nume reale in viitor, schimburile chineze vor deveni o amenintare majora pentru schimburile coreene”.

 

Sursa: www.ccn.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.