Primul oras al criptomonedelor din Australia adopta Bitcoin pentru a impulsiona turismul

212 0

Agnes Water –   un oras australian de coasta – se revendica a fi primul oras al criptomonedelor din tara, intr-un efort de a atrage calatori din intreaga lume care sunt “early adopters” de monede digitale pentru a impulsiona industria principala a orasului – turismul.

Peste 30 de afaceri locale incluzand locatii de cazare, tour-operatori, restaurante si chiar pub-ul local din Agnes Water accepta acum criptomonede, desi este vorba despre un oras de cel mult 2000 de locuitori permanenti. “Bine ati venit in Agnes Water-1770, primul oras al criptomonedelor din Australia” scrie pe un panou care intampina vizitatorii la intrarea in oras, anuntand de asemenea acceptarea monedelor digitale precum bitcoin, bitcoin cash, NEM, litecoin si ethereum.

Initiativa orasului de coasta de a imbratisa acceptarea platilor in criptomonede a pornit de la agentul imobiliar Gordon Christian care a inceput sa fie interesat de acceptarea monedelor digitale dupa ce un client, un mic intreprinzator local, a cautat detalii despre cum sa proceseze o plata in bitcoin de la un client. Ulterior, interesul lui Christian a crescut si mai mult cand a aflat ca pe Aeroportul International din Brisbane, la cinci ore de condus de Agnes Water, o parte din magazine au inceput sa accepte criptomonede.

Sa promoveze ideea catre afacerile locale nu a fost greu deloc. “Am pornit de la zero, am prezentat-o catorva intreprinzatori locali si acestia au fost foarte entuziasti… Cred ca ei insisi erau calatori internationali si auzisera deja despre aceste tipuri de plati.”, a spus agentul pentru ABC News. “Initial am avut 10 afaceri care au spus doar <<Bine – sa o facem!>>”.

Agentul local de turism Arty Cipak adauga:

“Daca este nevoie de criptomonede ca sa aducem turistii in oras, atunci sa implementam criptomonedele.”

In prezent, 31 de afaceri locale inclusiv resorturi, hosteluri, companii de turism si restaurante accepta plata cu criptomonede printr-o aplicatie de vanzare-cumparare dezvoltata de TravelbyBit, un startup de plati cripto din Queensland.

“Avem comercianti peste tot in Australia dar sunt foarte razleti”, spune CEO-ul TravelbyBit Caleb Yeoh. “Agnes Water are cea mai mare densitate.”

Potrivit executivului, fiind inca zorii industriei, primul oras al monedelor digitale din Australia ar putea in curand atrage un numar important de turisti straini care vor prefera Agnes Water unor destinatii de masă.

“Orasul a facut o miscare strategica in incercarea de a accesa o nisa de piata si de a atrage acei turisti… care vor vrea sa vina in mica lor parte de lume.”

Yeoh a adaugat:

“Daca vei calatori prin lume vei avea de a face cu mai multe monede, rata de schimb te poate bulversa, uneori te vei chinui sa cauti ATM-uri si de multe ori vei fi victima inselatoriilor schimbatorilor de valute. A calatori cu o moneda globala cum este Bitcoin capata in aceste conditii sens.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.