BTC City – cel mai mare centru comercial din Slovenia, devine un “Autentic Oras Bitcoin”

307 0

Destinatia cea mai importanta de shopping din Slovenia implementeaza strategii pentru a deveni un “autentic oras bitcoin”. Din coincindenta fiind deja denumit BTC City, centrul comercial are o suprafata de 475.000 mp si gazduieste 500 de magazine. De curand a fost vizitat de premierul tarii caruia i-a fost prezentata noua strategie de adoptie a bitcoin. In timpul vizitei sale, premierul a primit din partea secretarului de stat care il insotea o cafea care a fost platita prin intermediul criptomonedei.

Primul Ministru a vizitat BTC City

Primul Ministru al Sloveniei, Miro Cerar, a vizitat recent BTC City, un centru de afaceri si comert care se intinde pe 475.000 mp in capitala Ljubljana.

Startup-ul fintech Eligma a creat un sistem “point-of-sale” care este deja folosit de catre o parte din retailerii din BTC City, intr-un efort de a converti centrul comercial intr-un “Bitcoin City”. Descriind complexul comercial ca pe “un ecosistem de afaceri si comert bazat pe cele mai recente solutii tehnologice care includ blockchain, inteligenta artificiala si criptomonedele”, Eligma a mai adaugat:

“Scopul vizitei premierului a fost sa deschida conferinta internationala Beyond 4.0, dedicata socitatii digitale si blockchain-ului, dar si sa ii fie prezentata strategia BTC City prin care se urmareste convertirea in Bitcoin City.”

In timpul intalnirii, Cerar a primit o “cripto-cafea” cumparata pentru el de catre secretarul de stat sloven, Tadej Slapnik, care a folosit sistemul de tranzactionare a criptomonedelor Elipay.

Prima utilizare cu succes a portofelului Elipay in cadrul complexului a avut loc in aprilie in waterpark-ul din cadrul BTC City. Eligma a adaugat ca aplicatia va fi capabila sa foloseasca de asemenea, atat bitcoin cash, cat si token-ul propriu de fidelizare.

BTC City va deveni un “Autentic Bitcoin City”

Fondata in 1954 ca o intreprindere de logistica, compania BTC a construit de-a lungul timpului mai multe depozite in partea de nord-est a Ljubljanei. In 1990, complexul a fost convertit intr-o zona comerciala si a preluat numele de BTC City. De atunci au fost adaugate mai multe facilitati comerciale printre care un hotel, un complex sportiv, un casino, un cinematograf, un parc acvatic si cea mai inalta cladire din Slovenia, Crystal Palace Office Park. Cu peste 500 de magazine, site-ul BTC City descrie locatia ca fiind “faimoasa pentru faptul ca este cel mai mare si mai popular centru de business, cumparaturi, recreational si cultural din Europa.”

Odata cu anuntarea initiativei de convertire a BTC City intr-un “Autentic Bitcoin City”, compania sustine ca noua entitate va fi: “prima de acest gen din lume care va oferi vizitatorilor sai, consumatorilor si partenerilor de afaceri, un ecosistem care va dezvolta si integra cele mai noi tehnologii si abordari (blockchain, inteligenta artificiala, realitate virtuala, realitate augmentata, machine learning si criptomonede)”

Compania BTC crede ca “Bitcoin City va crea o societate deschisa care va permite utilizatorilor sa isi urmeze misiunea si, in acelasi timp, sa isi dezvolte ecosistemul de afaceri in concordanta cu dorintele lor, nevoile si politicile de operare.”

Conform cu planul postat online de BTC City, aplicatia dezvoltata de Eligma, Elipay, este deja functionala intr-un numar de magazine din cadrul complexului cum ar fi parcul acvatic Atlantis, Al Capone, Babadu, Bijoux modni dodatki, Big Bang, iStyle, Vodno mesto San Martino, Sneakers, Minicity si Kibuba. Exista de asemenea in complex cateva ATM-uri de retragere Fiat din criptomonede, asa cum functioneaza si un Think Tank Blockchain si cea mai mare ferma de minare de criptomonede din Slovenia.”

Compania BTC a mai evidentiat:

“Transformarea BTC City in Bitcoin City este un important pas spre realizarea strategiei de deschidere a BTC, prin oferirea catre clientii si partenerii sai de afaceri a posibilitatii alegerii libere referitoare la cumparaturile lor si forma de plata aleasa.”

 

Sursa: www.bitcoin.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.