New York lanseaza un grup de lucru in domeniul criptomonedelor

115 0

New York face progrese in directia stabilirii unor reguli oficiale pentru folosirea criptomonedelor, ceea ce ar putea sustine in cele din urma utilizarea mai larga a monedelor virtuale.

Acesta este inca un semn ca Bitcoin rezista. New York State Assembly a propus lansarea unui grup de lucru pe monedele digitale care sa analizeze infloritoarele industrii, blockchain si cea a criptomonedelor.

Potrivit unui rezumat din 30 mai, daca va fi aprobat, grupul de lucru format din noua persoane va elabora un raport detaliat al constatarilor pana in decembrie 2019.

Semn tacit camonedele virtuale rezista

Crearea propusa a unui grup de lucru sugereaza ca parlamentarii se asteapta ca monedele virtuale sa fie o parte semnificativa a pietelor financiare in ciuda negativismului scepticilor care insista ca industria va face implozie in curand.

Grupul de lucru va avea urmatoarele indatoriri:

1.  Cate criptomonede sunt tranzactionate in prezent si care este procentajul acestora din cota de piata?

2.  Cate schimburi de criptomonde functioneaza in statul New York si care este volumul lor mediu de tranzactionare lunar?

3.  Care este impactul utilizarii criptomonedelor asupra incasarilor fiscale la bugetul de stat si la cel local?

4.  Cine sunt investitorii mari in criptomonede?

5.  Cata energie este necesara pentru activitatea de minare a criptomonedelor?

6. Cat de transparenta este piata cripto si care este potentialul de manipulare a preturilor?

7. Ce legi sunt in prezent in vigoare emise de alte state, de catre guvernul federal sau alte tari in ceea ce priveste folosirea criptomonedelor?

8.  Cum putem spori transparenta pietei si stimula protectia consumatorilor?

9.  Cum intentioneaza New York sa abordeze impactul criptomonedelor pe termen lung?

Dupa cum a relatat CCN, miliardarul Warren Buffett si economistul castigator al premiului Nobel, Robert Shiller, au respins criptomonedele ca pe niste lucruri care nu vor mai exista pentru mult timp.”Mania Bitcoin este un alt exemplu de comportament uman superficial”, a spus Shiller.

Intre timp, autoritatile de reglementare din intreaga lume au investit mult timp si efort pentru a stabili ghiduri de conduita adresate acestei industrii efervescente.  Scepticii ar putea sa se intrebe de ce s-ar fi deranjat cineva sa reglementeze o piata care nu va rezista.

Grupul de lucru propus urmeaza anchetelor de stat

New York se numara printre cele cateva state americane care conduc efortul pentru o mai buna intelegere si monitorizare a industriei pe fondul cresterii sale treptate.

In aprilie 2018, Biroul Procurorului General al statului New York a demarat o ancheta privind schimburile de criptomonede, trimitand chestionare la 13 exchange-uri de top, inclusiv Coinbase, Gemini si Binance.

Biroul Procurorului General al NY a declarat ca a deschis investigatia pe fondul cresterii interesului public fata de criptomonede si a scandalurilor de nivel inalt care au agitat industria. Gemenii Winklevoss, Cameron si Tyler, au salutat aceasta initiativa, spunand ca o mai mare transparenta si o reglementare prudenta sunt bune pentru piata.

“Aceste tehnologii nu pot sa infloreasca si sa creasca fara o reglementare atenta care sa le conecteze la finantare”, a declarat Tyler Winklevoss, CEO al Gemini Exchange. “Atata vreme cat reglementarile vor fi correct echilibrate, credem ca va fi un avantaj imens si un castig pentru criptomonede”.

Sursa: www.ccn.com
Imagini: Shutterstock /Pixabay

Leave A Reply

Your email address will not be published.