Gigantul Cripto Circle, sustinut de Goldman Sachs, vizeaza obtinerea unei licente bancare in SUA

126 0

Unicornul Cripto Circle se afla in discutii cu autoritatile de reglementare din SUA privind obtinerea unei licente bancare federale si inregistrarea ca trader de valori mobiliare.

CEO-ul Circle, Jeremy Allaire, a dezvaluit planurile firmei in timpul unui interviu recent pentru Bloomberg, explicand ca spera sa devina primul startup din domeniul criptomonedelor care primeste o astfel de licentiere la nivel federa

“Sa depozitezi la Federal Reserve, sa ai acces nativ la sistemul bancar centralizat fara intermediari, sa tranzactionezi  direct cu alte banci pe alte piete din jurul lumii prin acele retele – asta este ceea ce imbunatateste eficienta serviciilor noastre, poate reduce costurile” a spus Allaire.

“Autoritatile de reglementare trebuie sa inteleaga acest lucru, deoarece in cele din urma alte banci pe care le reglementeaza vor dori sa detina criptomonede”, a adaugat el. “Vor avea nevoie de reguli pentru asta. Putem fi un mare cobai.”

In prezent, firmele care gestioneaza tranzactiile cu criptomonede in SUA sunt reglementate in primul rand la nivel de stat ca furnizori de bani, fortandu-le sa respecte 50 de seturi diferite de reglementari si foarte des impiedicandu-le sa opereze in mai multe state.

In aceeasi situatie este si Circle, sustinut de Goldman Sachs, care detine un birou de tranzactionare  OTC a criptomonedelor, precum si o aplicatie de investitii in monede digitale, destinata investitorilor de retail. Compania a incheiat recent o runda de finantare de 110 milioane de dolari, ridicand valoarea sa la 3 miliarde de dolari.

Licentele bancare federale anticipau reglementarile la nivel de stat, permitand firmelor sa functioneze pe intreg teritoriul SUA respectand un singur set de reguli. De asemenea, permit firmelor sa furnizeze clientilor sai conturi garantate FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation), eliminand necesitatea de a gasi un partener bancar, ceea ce este adesea un proces destul de dificil pentru companiile care faciliteaza operatiunile de tranzactionare cripto.

In consecinta, numeroase companii din domeniul criptomonedelor – inclusiv Coinbase – au anuntat ca au abordat autoritatile de reglementare in privinta monitorizarii licentelor bancare .

Cu toate acestea, registrul national al bancilor este subiectul mult mai multor norme de reglementare, motiv pentru care multe companii de tip fintech prefera sa se lupte cu multitudinea de reguli la nivel de stat, dupa ce isi dau seama cat de greoi este procesul de inregistrare la nivel federal.

“Majoritatea fintech-urilor vin la noi pentru ca au auzit de carta nationala bancara care reglementeaza peste normele din fiecare stat “,a declarat, in cadrul unei conferinte a industrieI, la inceputul acestui an, comisarul monetar Joseph Otting. “Cand vin si vorbesc cu noi, inteleg cu adevarat ce inseamna o banca, iar ei avand doar un fel de glazura parasesc cladirea lasand in urma lor urme de derapaj .”

Circle considera ca merita efortul datorita beneficiilor pe termen lung.

“Aveti posibilitatea sa aveti o singura interactiune”, a declarat Robert Bench, ofiterul de securitate principal al Circle. “Este greu sa ai 50 de interactiuni.”

Allaire declara ca, inainte de a obtine o licenta bancara, Circle se va inregistra cel mai probabil la Comisia pentru valori mobiliare si burse (SEC) ca broker licentiat si piata de tranzactionare. Acest lucru va permite companiei – care a achizitionat recent Poloniex – sa faciliteze tranzactiile cu active pe care SEC le considera a fi titluri de valoare, cum ar fi token-urile oferite de unele ICO-uri.

 

Sursa: www.ccn.com
Imagine: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.