“A vinde criptomonede acum este la fel cu a vinde actiuni Apple in 2001”, eToro CEO

319 0

De la aparitia Bitcoin multi au prezis prabusirea “curand” a tuturor criptomonedelor. Trendul monedelor digitale a fost comparat cu evenimente globale cum ar fi mania bulbilor de lalea, prabusirea burselor din 1929, sau bula dotcom. Totusi, chiar si dupa recenta cadere a preturilor criptomonedelor, industria continua sa atraga noi investitori.

De aceasta data, Yoni Assia, CEO-ul platformei de tranzactionare eToro, a ales analogia cu bula dotcom. Cu toate acestea, in loc sa vorbeasca impotriva tehnologiei, Assia a ales o cale diferita. Intr-un interviu acordat agentiei Bloomberg, Assia a spus ca 90% din startup-urile cripto se vor “incheia cu nimic”, dar el crede ca aceste startup-uri au o platforma mai mare decat cele din bula dotcom.

Din 1995 pana in 2000, oamenii au investit masiv in companiile “.com” care erau de multe ori infiintate fara un model de business corespunzator. In zilele noastre, oamenii pot sa vina cu idei noi care pot fi cuprinse intr-un whitepaper, pe care il poate citi intreaga lume. Deoarece aceste inventii sunt creative, milionarii investesc in ofertele initiale de monede (ICO). Chiar daca 1.000 dintre acestia contribuie individual 10.000 de dolari, intregul proiect poate strange 10 milioane de dolari intr-o perioada scurta de timp. De exemplu, browserul web Brave a strans anul trecut 35 de milioane de dolari in mai putin de 30 de secunde.

Assia a explicat in continuare ca blockchain-ul pare a fi la fel de transformator ca si internetul. “Tesla a facut 2.000%, Facebook a facut 1.000%, Google a facut 1.000%. Acesta este acelasi lucru, dar mai devreme in ciclu”, a spus Assia.

Dupa introducerea iPod-urilor, iBook-ului si imbunatatirea sistemului de operare Mac OS din 2001 pana in 2005, actiunile Apple au inceput sa creasca treptat. Assia a afirmat ca in prezent investitia in cripto este o decizie pe care trebuie sa o ia fiecare de unul singur.

“Viziunea mea pe termen lung este ca a vinde acum cripto este la fel cu a vinde Apple in 2001.”, spune Assia. “Vinzi daca trebuie sa vinzi, nu vinzi daca nu trebuie sa vinzi.”

Assia a concluzionat ca odata ce o persoana invata ce este de fapt blockchain, acea persoana isi va dori ca toata lumea sa foloseasca tehnologia. Intr-adevar, blockchain ofera transaprenta si descentralizare si odata implementata in domeniul medical, industrie si procesele electorale poate rezolva multe probleme. Sustinatorii blockchain lucreaza zi si noapte sa imbunatateasca aceasta tehnologie si sa transforme ideile in realitate candva in viitorul apropiat. Pana atunci, trebuie sa asteptam sa vedem care companii cripto vor merita sa investesti in ele.

Sursa: www.ccn.com
Imagine: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.