Fanii Bitcoin din Ucraina vor sa amplaseze statuia lui Satoshi Nakamoto in locul unde odata a fost statuia lui Lenin

215 0

In Ucraina exista zvonuri cum ca sunt in desfasurare planuri de a-l onora pe creatorul pseudonim al Bitcoin, Satoshi Nakamoto, ridicand o statuie a acestuia la Kiev. Locatia aleasa ar fi Bulevardul Shevchenko, pe fostul amplasament al monumentului lui Vladimir Lenin – parintele Uniunii Sovietice – ce a fost demontat in timpul revolutiei ucrainene din 2014.

Planul inlocuirii statuii lui Lenin cu cea a lui Satoshi Nakamoto

 Initiativa apartine unui grup cunoscut sub numele de Satoshi Nakamoto Republic. Initial grupul planuia sa ridice un monument virtual care ar fi putut fi vazut prin intermediul unei aplicatii de mobil atunci cand device-urile ar fi fost indreptate catre locul ales pentru soclu. Aplicatia va fi dezvoltata cu ajutorul companiei specializate in realitate virtuala, Raccoon World.

Dupa amplasarea monumentului virtual, grupul va depune o petitie catre Primaria Kievului si ulterior vor incepe o campanie de strangere de fonduri. In cazul in care autoritatile vor respinge cererea de amplasare in locatia aleasa, grupul este dispus sa identifice o alta.

Ochii la viitor

Conform unuia dintre fondatorii Satoshi Nakamoto Republic, Andriy Moroz, presupusul inventator al Bitcoin reprezinta viitorul, in timp ce Lenin este un simbol al trecutului. “Monumentul lui Lenin a fost simbolul ultimului secol care tocmai s-a incheiat, lasand sentimente contradictorii in sufletele oamenilor. Satoshi si descentralizarea societatii reprezinta o noua era si noi oportunitati.”, a declarat pentru Radio Free Europe Moroz, care ocupa functia de Prim Ambasador al Republicii.

In afara de ridicarea de monumente pentru Nakamoto, grupul mai are un plan ambitios – sa cumpere o insula unde sa infiinteze orasul Satoshi Nakamoto. Mai mult, grupul intentioneaza sa lanseze “o republica-blockchain virtuala si descentralizata”.

Orice oras din lume poate candida pentru a gazdui o statuie a lui Nakamoto, iar castigatorii vor fi orasele care strang cele mai mari sume de bani. Cateva dintre orasele care sunt deja in competitie sunt Beijing, Dubai, New York si Tokyo. Cea mai mare statuie a lui Nakamoto va fi oricum rezervata pentru orasul Satoshi Nakamoto.

Nu exista nici o informatie despre cum vor arata aceste statui, in conditiile in care ele vor fi destinate unei persoane sau unui grup care ramane in continuare secret.

Constructia Bitcoin gigantica din Slovenia

Desi aceasta ar fi prima statuie care il onoreaza pe Satoshi Nakamoto, laudele pentru primul monument Bitcoin se duc in Slovenia, unde prima structura blockchain a fost ridicata in al patrulea cel mai mare oras al tarii, Kranj, la inceputul acestui an. Monumentul, care este in forma de moneda, are o latime de sapte metri si cantareste trei tone. Acesta este situat la un sens giratoriu in centrul orasului.

Conform primarului orasului Kranj, Bostjan Trilar, locuitorii orasului au fost consultati pentru a se afla ce isi doresc ei sa fie amplasat in sensul giratoriu si monumentul Bitcoin a fost cea mai populara propunere. Platforma de schimb Bitstamp si startup-ul blockchain 3fs au platit pentru realizarea monumentului.

 

Sursa: www.ccn.com

Imagini: BlockchainMonument si Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.