Aeroportul din Amsterdam ii ajuta pe calatori sa schimbe euro necheltuiti pe Bitcoin sau Ethereum

269 0

Aeroportul International din Amsterdam, Schipol, a instalat un ATM pentru criptomonede care permite pasagerilor sa isi converteasca euro in bitcoin sau ethereum.

Intr-un anunt facut miercuri, aeroportul a dezvaluit ca analizeaza cererea pentru cele mai importante doua criptomonede in randul pasagerilor pentru o perioada de incercare de sase luni, în cadrul unei initiative care este prima de acest gen intr-un aeroport european.

ATM-ul este amplasat strategic langa terminalul de plecari, permitand calatorilor sa isi converteasca restul euro in cele mai importante doua criptomonede conform capitalizarii totale. Mai exact, cripto ATM-ul este instalat in Sala Sosiri 2 care este de asemenea accesibila printr-un coridor dinspre Salile Plecari 1 si 2 frecventate de catre pasagerii care asteapta sa decoleze.

Tanja Dik, directorul de produse și servicii pentru consumatori din cadrul aeroportului din Amsterdam, a declarat:

“Cu ATM-ul Bitcoin speram sa oferim un serviciu util calatorilor permitandu-le astfel sa schimbe moneda locala – euro – pentru criptomonedele globale Bitcoin si Ethereum. Acesta poate fi un beneficiu daca, de exemplu, nu este posibil sa cheltuiasca euro in tarile lor de domiciliu.”

Bancomatul accepta bancnote euro si a fost instalat printr-un parteneriat cu ByeleX, o companie de software olandeza care ofera cripto ATM-uri prin subsidiara sa, Byecoin.

Bancomatul bitcoin din Aeroportul Schipol Amsterdam

Conceptul inovator care permite calatorilor sa foloseasca criptomonede ca bitcoin in aeroporturi internationale pentru a scapa de bataia de cap cu ratele de schimb exagerate din aeroporturi devine din ce in ce mai populara in randul aeroporturilor din intreaga lume.

Intr-un proces de adoptie a criptomonedelor si mai cuprinzator, aeroportul australian din Brisbane – al treilea cel mai mare aeroport al tarii din punct de vedere al traficului de calatori – a introdus la inceputul acestui an plata cu criptomonede la un numar de magazine care functioneaza in cele doua terminale. Terminalele sunt accesibile atat calatorilor care sosesc cat si celor care pleaca, acestia putand sa plateasca cu bitcoin, ethereum, dash si alte criptomonede.

 

Sursa: www.ccn.com

Foto: Schipol Airport

Leave A Reply

Your email address will not be published.