Cofondatorul Cardano: “Intrarea Wall Street-ului in sectorul cripto va aduce trilioane”

149 0

Charles Hoskinson, cofondatorul Cardano si fostul CEO si cofondator al Ethereum, a scris pe Twitter ca Wall Street va aduce in viitor “zeci de trilioane de dolari” in lumea cripto. Declaratia sa a venit dupa ce toate criptomonedele au scazut, iar capitalizarea totala a pietei cripto a pierdut 13 miliarde de dolari.

Hoskinson a incercat sa-i linisteasca pe sustinatorii cripto, sustinand ca viitorul va arata mult mai bine in comparatie cu situatia actuala. Cand un adept isi aplauda efortul pentru a trimite un mesaj pozitiv el se numeste “tipul din spate” pentru ca pentru a reusi, toata lumea trebuie sa-si faca treaba.  In prezent, Hoskinson calatoreste la Tokyo pentru a participa la Conferinta Blockchain 2018 din Japonia, in calitate de speaker.

Interesant este faptul ca unele companii si unii traderi de pe Wall Street au inceput sa fie din ce in ce mai familiarizati cu ideea de cripto. Mike Novogratz, fostul director executiv de pe Wall Street si CEO al Galaxy Digital Capital Management, a declarat recent ca a fost “aproape iresponsabil” sa evite investitia in criptomonede. Novogratz lucra la Goldman Sachs inainte de a investi 10% din averea sa pe piata cripto. Luna trecuta, un alt director al Goldman Sachs, Richard Kim, a parasit Wall Street pentru a se alatura Galaxy Digital ca COO.
Chiar si Bart Smith, criticul “Wall Street Crypto King” de la CNBC, considera ca, odata ce vor fi introduse reglementari adecvate, investitorii institutionali vor incepe sa investeasca in industria cripto.

A fost asteptata actuala scadere a preturilor cripto?

Hoskinson ar putea sa nu fie complet surprins de valorile in continua schimbare ale pietei cripto. In ianuarie 2018, el a prezis ca pietele cripto urmeaza sa sufere o corectie a preturilor, precum si o consolidare. El a adaugat ca acest lucru ar elimina proiectele care nu au fost construite cu modele de afaceri solide sau care au avut obiective nerealiste.

Dezvoltatorul este in prezent directorul executiv al companiei de tehnologie Input Output HK. In cadrul firmei, impreuna cu alti membrii ai echipei, a creat platforma distribuita de calculatoare Cardano. Este cea de-a saptea cea mai mare criptomoneda, dar a scazut si ea in valoare inca din luna ianuarie a acestui an. In momentul acesta, Cardano valoreaza 0,126 USD, in scadere cu aproape 9,38% in ultimele 24 de ore.

Nick Szabo, pionierul cripto si dezvolatator de contracte smart, si-a exprimat propria opinie. El a spus ca pana cand incertitudinea din Bitcoin nu va fi eliminata, “volatilitatea sa va scadea pana cand va reflecta mai mult neincrederea in fiat decat neincrederea in Bitcoin”.

Sursa: www.ccn.com
Imagine: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.