Coreea de Sud neaga zvonurile privind impozitul de 10% pe profitul obtinut din tranzactiile cu criptomonede

118 0

Ministerul de Finante al guvernului sud-coreean a respins o stire conform careia autoritatile se pregatesc sa instituie un impozit de 10% pe profiturile rezultate din criptomonede.

La 22 iunie, grupul de presa locala, Chosun, a citat un “oficial guvernamental de rang inalt” care ar fi sustinut ca guvernul se pregateste sa stabileasca o rata fixa de impozitare de 10% pe profiturile provenite din tranzactionarea criptomonedelor, indiferent de valoarea investitiei.

“Am decis deja sa impozitam profitul din investitiile in criptomonede”, a declarat oficialul guvernamental. “Intrebarea este doar cat timp trebuie sa oferim investitorilor si cand sa incepem sa aplicam acest impozit.”

Guvernul a decis sa clasifice aceste profituri drept “alte venituri”, a aratat raportul, sugerand ca guvernul nu a considerat criptomonedele ca fiind produse financiare sau de investitii.

In conformitate cu legile fiscale interne, “alte venituri” se refera la venituri neregulate sau temporare, spre deosebire de veniturile continue. Aceasta taxa presupusa de 10% a fost considerata ca fiind inclusa intr-un proiect de lege revizuit in acest an, cu o perioada de gratie cuprinsa intre un an si doi ani inainte de intrarea in vigoare.

Cu toate acestea, Ministerul Strategiei si Finantelor – agentia guvernamentala care supravegheaza politicile financiare – a negat acest raport, sustinand ca “este diferit de realitate”.

Un raport al Business Korea adauga in continuare ca posibila taxare va “dura o perioada considerabila de timp”, chiar daca guvernul decide sa impuna impozite pe profiturile din tranzactiile cripto. Ar fi necesar sa se stabileasca un sistem juridic care sa permita furnizarea de informatii relevante privind impozitarea dinspre platformele interne de schimb de criptomonede inainte de aplicarea unui cadru fiscal, a aratat raportul.

In ciuda rapoartelor anterioare privind un plan fiscal care urma sa fie anuntat in luna iunie, divizia fiscala a Ministerului Informatiilor si Comunicatiilor ar trebui sa propuna o revizuire a proiectului de lege privind impozitele la Adunarea Nationala in luna august a acestui an. Guvernul sud-coreean a studiat, printre altele, cadrele de impozitare din alte tari, inclusiv Japonia, Germania si Statele Unite.

In stirile legate de acest domeniu, autoritatea fiscala din Thailanda a renuntat recent la o taxa pe valoarea adaugata (TVA) de 7% pentru persoanele fizice care tranzactioneaza cripto pentru a reduce sarcina fiscala care este deja de 15% pe castigurile de capital din investitiile in criptomonede.

Sursa: www.ccn.com
Imagine: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.