Guvernul Coreei de Sud investeste 200 milioane de dolari in initiative blockchain

158 0

In ciuda recentelor atacuri ale hackerilor impotriva platformelor de schimb de criptomonede, industria blockchain continua sa prospere in tari din intreaga lume. Pe 21 iunie, guvernul sud-coreean a anuntat ca intentioneaza sa investeasca peste 200 milioane de dolari in initiative blockchain pana in 2022.

Criptomonedele scad, blockchain-ul prospera

Pe 21 iunie ministerul sud-coreean al stiintelor, tehnologiei informatiei si comunicatiilor a prezentat “Block Chain Technology Development Strategy” – divulgand planurile de investitii de peste 230 miliarde KRW (aproximativ 207 milioane USD) ale guvernului in proiecte publice si private pe blockchain.

Ministerul a anuntat intentia guvernului de a folosi fondurile alocate pentru a creste avantajul competitiv al Coreei de Sud in viitorul integrarilor tehnologiei blockchain in industriile care permit astfel de aplicatii.

Prin aceasta initiativa se vor genera 100 de locuri de munca pentru specialisti care vor promova dezvoltarea a 100 de intreprinderi si crearea unui ecosistem bazat pe tehnologia blockchain pentru sectoarele de servicii publice si private.

In prezent ministerul implementeaza deja sase proiecte-pilot pe blockchain care vor furniza solutii pentru sectorul public:

“…am promovat 6 proiecte-pilot si am extins numarul de task-uri peste 19 pentru a sprijini achizitia prin instrumente de suport multianual. Managementul produselor de origine animala, transferuri intre persoane, tranzactii imobiliare facile, sistem de votare online, distribuirea electronica a documentelor transfrontaliere, logistica si transporturi.”

Incepand de anul viitor, ministerul planuieste sa inceapa comercializarea si expansiunea acestor proiecte initiale impreuna cu unele servicii noi, cum ar fi Blockchain ca Serviciu (BaaS) – platforma construita pentru a permite testarea si integrarea rapida a solutiilor blockchain pentru intreprinderile mici si mijlocii.

Initiativa isi propune sa lucreze impreuna cu parlamentarii pentru a preveni eventualele obstacole de ordin legislativ care ar putea sa incetineasca dezvoltarea sectorului blockchain:

“Grupul de Studiu pentru Imbunatatirea Reglementarii in Domeniul Blockchain va avea misiunea de a raspunde in mod preemptiv reglementarilor sau sistemelor care ar putea sa impiedice introducerea tehnologiei si serviciilor blockchain.”

Enuntat in anuntul oficial, obiectivul principal al initiativei indraznete aprobate de guvernul Coreei de Sud este crearea unei societati care sa imbunatateasca viata de zi cu zi bazandu-se pe puterea tehnologiei descentralizate:

“Aceasta strategie de dezvoltare a tehnologiei blockchain va contribui la inovatia industriei nationale si la crearea unei societati digitale de incredere”.

In ciuda recentelor hack-uri de la platformele de schimb Bithumb si Coinrail de la inceputul lunii iunie, Coreea de Sud continua pe calea industriei viitorului prin integrari blockchain – aratand o crestere rapida a industriei si planuri pe termen lung pentru ca blockchain sa stea la baza societatii.

 

Sursa: www.cryptoslate.com

Foto: Dmitriy Berdnik / Unsplash

Leave A Reply

Your email address will not be published.