In Africa de Sud se sparge gheata: se instaleaza primul ATM Bitcoin

96 0

Africa de Sud, ai carei cetateni sunt din ce in ce mai interesati sa investeasca in si sa tranzactioneze criptomonede, este pe cale sa aiba primul ATM, dupa Zimbabwe si Djibouti.

Tara detine cel mai sofisticat sector al serviciilor financiare din Africa si a fost lider pe continent in domeniul introducerii impozitarii veniturilor din criptomonede. Acest lucru este in contrast puternic cu Zimbabwe, care a interzis bancilor sa efectueze tranzactii si plati cu criptomonede.

In 2014, in Africa de Sud a  fost instalat  ATM Bitcoin la Kyalami in Johannesburg, dar relatarile arata ca a fost inchis, deoarece nu a existat un interes semnificativ din partea utilizatorilor.

Cea mai recenta incercare este a Northwood Spar, al carui director general, George Neophytou, este optimist spunand ca acesta este momentul oportun. Africa de Sud a devenit, de asemenea, un centru pentru investitori in afaceri digitale si inovatori. Platforma de schimb de criptomonede din Zimbabwe, Golix.com a anuntat ca va deschide un nou birou Africa de Sud ca parte a strategiei sale de extindere pe intreg continentul.

Neophytou a declarat:

“Este foarte interesant. Acest lucru va reduce foarte mult frustrarea de a cumpara si de a vinde criptomonede si speram ca va ajuta la transformarea cripto in mainstream. ”

Potrivit unui raport de la sfarsitul anului 2017 se estimeaza ca exista “200 000 pana la 300 000 de utilizatori de criptomonede in Africa de Sud”.

Noul ATM Bitcoin permite tranzactionarea si achizitionarea de criptomonede, cum ar fi Bitcoin, care este cea mai populara moneda virtuala. CCN a relatat saptamana aceasta ca aproximativ 47% din sud-africani intentioneaza sa investeasca in criptomonede si in minarea de criptomonede.

Potrivit celor care l-au testat, ATM-ul va “indeparta o mare parte din frustrarea de a cumpara si de a vinde criptomonede si speram sa ajute criptomonedele” sa devina mainstream din punct de vedere al tradeing-ului, investitiilor si ca alternativa de plata.

Site-ul www.coinatmradar.com care monitorizeaza ATM-urile cripto din intreaga lume mentioneaza Djibouti si Zimbabwe ca  fiind celelalte tari africane care dispun de asemenea bancomate. Site-ul web arata ca exista aproximativ 3042 de ATM-uri in aproximativ 68 de tari din intreaga lume, subliniind ca acestea sunt gestionate de aproximativ 424 de operatori.

 

Sursa: www.ccn.com
Imagine: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.