Inteligenta Artificiala a citit 100 de prezentari de ICO si a publicat un whitepaper cripto. Iata cum suna!

262 0

Clay Space, un cercetator blockchain si fondatorul Blockspace Media, a facut recent un studiu prin care a “hranit” un sistem de inteligenta artificiala cu 100 de whitepaper-uri ale unor ICO-uri si l-a setat pentru a genera un whitepaper propriu.

In esenta, utilizand inteligenta artificiala si machine learning, Space a setat un sistem de IA, care nu avea nici o cunostinta despre ICO-uri si criptomonede inainte, sa citeasca mai multe prezentari de ICO-uri si sa scrie propriul whitepaper. Dupa 100 de prezentari, IA a venit cu un whitepaper care este aproape identic ca structura cu majoritatea whitepaper-urilor ICO-urilor existente in prezent.

Structura

Whitepaper-ul aleator creat de sistemul IA utilizat de Space a realizat un document cu urmatoarea structura:

  • Introducere
  • Problema
  • Utilizarea tokenului
  • Achizitionarea ICO
  • Utilizarea fondurilor
  • Echipa

In cea de-a treia parte, denumita “Utilizarea tokenului”, IA a inclus urmatoarele situatii de utilizare a tehnologiei blockchain: descentralizare, imuabilitate, trasabilitatea, contracte smart, consens, votarea si guvernarea, in esenta fiecare cuvant cheie din domeniul blockchain.

Cea de-a patra parte, denumită cumpararea ICO-urilor, include procesele normale de vanzare publica si structurile folosite de majoritatea ICO-urilor de pe piata. Acest fragment, daca ar inlocui o parte similara dintr-un ICO foarte cunoscut, cei mai experimentati investitori in ICO-uri nu ar putea recunoaste diferenta:

“Va urmari să stranga 20 de milioane de dolari în decurs de douazeci si cinci de zile, cu un plafon minim de 40 de trilioane de dolari. Daca minimul nu este realizat inainte de sfarsitul ICO, toti banii vor fi returnati echipei. Investitiile pot fi facute în Bitcoin, dar ar trebui intotdeauna sa fie facute in Ethereum si dintr-un portofel pe care il detii. Cheile tale private ar trebui sa ramana confidentiale.”

Cea de-a cincea parte, intitulata folosirea fondurilor, este aproape identica cu majoritatea documentelor ICO de pe piata. Acesta spune ca 80% din fonduri vor merge spre dezvoltarea platformei si 20% din fonduri vor fi distribuite pe piata.

“80% din fonduri vor merge la dezvoltarea platformei. 20% din fonduri vor merge la sustinerea pietei. Ultimele 35% din fonduri vor plati membrii echipei si planurile de calatorie. Arderea token-urilor va avea loc atunci cand un utilizator se alatura canalului Telegramă si Slack si vorbeste despre foc”, scrie in a cincea parte, cu cateva erori gramaticale si de exprimare.

Ultima parte, care se refera la echipa si consultanti, spune: “echipa noastra este mare si are peste 40 de ani de experienta in blockchain. Vitalik Buterin a avut o contributie cruciala in crearea Ethereum Classic si acum ofera consultanta ICO-ului nostru.”

Similaritati frapante

Structura simplista a whitepaper-ului generat de IA aproape repeta exact cea mai mare parte a prezentarilor ICO-urilor de pe piata. Modelul de ICO a devenit atat de evident si previzibil, cu note uimitoare si jargon de blockchain, incat prin citirea a 100 de ICO, inteligenta artificiala si-a dezvoltat abilitatea de a scrie whitepaper-uri care sa poata fi prezentate atat noilor veniti cat si investitorilor existenti pe piata si sa fie suficient de convingatoare pentru cei mai multi dintre ei.

Studiul realizat de Space a aratat predictibilitatea si lipsa de originalitate in majoritatea ICO-urilor emergente si este dificil sa se astepte ceva de la piata ICO, dat fiind faptul ca mii de proiecte intra lunar pe piata ICO.

 

Sursa: www.ccn.com

Foto: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.