Parlamentul maltez dezbate astazi in a doua lectura trei proiecte de legi referitoare la criptomonede

229 0

Parlamentul din Malta

Astazi, parlamentul maltez va avea in dezbatere in a doua lectura trei proiecte de legi referitoare la blockchain si criptomonede, relateaza exclusiv CCN.com.

Aceasta evolutie importanta a fost anuntata de catre Secretarul Parlamentului pentru Inovatie Digitala, Silvio Schembri, in discursul sau de deschidere a “Conferintei de management – Consideratii despre criptomonede” desfasurata la Institutul de Management din Malta.

Aceste proiecte de legi transforma rapid Malta intr-o alternativa serioasa pentru investitori si proprietari de companii care sunt in cautarea unei jurisdictii favorabile pentru gazduirea unor afaceri cu criptomonede sau bazate pe blockchain. Platforme de schimb de criptomonede renumite ca Binance, DQR si OKEx au anuntat deja ca se vor stabili in Malta.

Mai jos, o scurta descriere a fiecaruia dintre cele trei proiecte de legi:

 

Legea Activelor Financiare Virtuale (VFA)

Aceasta lege se refera la regulile impuse ofertelor initiale de moneda (ICO) si stabileste ca proiectele care atrag finantare prin ICO-uri sunt obligate sa publice un “whitepaper”. Aceasta este o conditie prealabila impusa de autoritatile malteze, iar whitepaper-ul trebuie sa contina o descriere a fiecarui aspect al proiectului.

 

Legea pentru Autoritatea Malteza pentru Inovatie Digitala (MDIA)

MDIA dispune infiintarea unei autoritati de reglementare specifica industriei. O astfel de autoritate va fi responsabila de sprijinirea elaborarii si implementarii principiilor directoare descrise in aceasta lege si pentru a promova principiile coerente pentru dezvoltarea viziunilor, abilitatilor si a altor calitati legate de inovarea tehnologica, inclusiv tehnologiile distribuite sau descentralizate. In plus, va exercita functii de reglementare in ceea ce priveste tehnologiile inovatoare, normele si serviciile conexe.

 

Legea serviciilor si normelor in domeniul tehnologiilor inovatoare

Aceasta lege se refera la reglementarea unor norme specifice tehnologiilor inovatoare. Va fi mecanismul legal prin care companiile bazate pe blockchain vor fi recunoscute ca atare si in acest fel asceasta va fi baza pe care vor opera precedentele doua legi.

 

Introducerea acestor noi proiecte de lege ofera oricarui investitor interesat o imagine clara a cadrului legislativ in care poti inregistra o afacere cu criptomonede in Malta. Malta se dovedeste a fi in fruntea plutonului tarilor care pregatesc crearea unei jurisdictii favorabile criptomonedelor si intr-adevar a atras deja doua dintre cele mai mari platforme de scjimb de criptomonede din lume pentru a-si stabili sediile pe insula.

 

Sursa: www.ccn.com

Foto: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.