Piata cripto ramane relativ stabila: Theta creste cu 30% in conditiile in care token-urile inregistreaza cresteri mari

251 0

Piata cripto a inregistrat o usoara revenire cu 4 miliarde de dolari in ultimele 24 de ore, oferind investitorilor ragaz intr-o perioada de vanzari masive si trend descrescator.

Pe o piata secundara, o perioada in care criptomonedele importante precum Bitcoin, Ethereum, Ripple si Bitcoin Cash abia se misca, dar inca asigura o anumita stabilitate, token-urile si criptomonedele mici tind sa functioneze exceptional atat comparativ cu dolarul american, cat si cu activele digitale importante.

Trend interesant al token-urilor si performantele lor remarcabile

Piata cripto este inca in mare masura dependenta de doua active digitale importante: Bitcoin si Ethereum. Atunci cand pretul Bitcoin-ului creste, token-urile se confrunta cu miscari majore in sens ascendent si atunci cand pretul lui Bitcoin scade, token-urile inregistreaza miscari majore in partea inferioara.

Miscarile influentate ale token-urilor bazate pe performanta Bitcoin si Ethereum se datoreaza in mare masura nivelului diferit al riscurilor pe care investitorii sunt dispusi sa si le asume. Avand in vedere volatilitatea lor ridicata si perioada scurta de tranzactionare, token-urile sunt investitii mult mai riscante decat Bitcoin si Ethereum.

Institutul American pentru Cercetari Economice a constatat ca si printre activele digitale majore, inclusiv Ethereum, Ripple si Bitcoin Cash, Bitcoinul este semnificativ mai putin volatil. Cercetatorii de la AIER au declarat:

“Economistii si statisticile masoara volatilitatea unei variabile in multe feluri. Alegem o masuratoare relativ simpla: media variatiei procentuale zilnice a pretului. Facem media valorilor absolute ale randamentelor zilnice procentuale pentru fiecare criptomoneda si an. Din masuratoarea noastra, in fiecare an a rezulatat ca Bitcoin este cel mai putin volatil dintre cele cinci criptomonede pe care le studiem. Bitcoin a atins cea mai scazuta medie a pretului zilnic, cu mai putin de 2 procente, in 2016, inainte de a se ridica din nou la niveluri neatinse din 2013. ”

Ca atare, investitorii tind sa-si redirectioneze fondurile dinspre token-uri spre Bitcoin sau alte monede stabile, cum ar fi Tether, in timpul unui ciclu de corectie negativa si in perioade de cumparare, atat pe termen scurt cat si  cei pe termen lung. Investitorii prefera sa obtina castiguri mai mari pe crestere cu active mai volatile.

Pe piata secundara, token-urile tind de asemenea sa performeze, asa cum au facut-o recent Theta, Golem, Reteaua Cyber, Aelf, Zilliqa si Ontology. In ultimele doua zile, cele mai multe dintre aceste token-uri au crescut cu aproximativ 10-20% fata de Bitcoin, care de asemenea a crescut de la 5.800 $ la 6.250 $ in decurs de 48 de ore.

Theta a crescut din 24 iunie cu 43% fata de Bitcoin

Theta in special, cel mai laudat si aclamat token bazat pe Ethereum pe care l-a consiliat si in care a investit cofondatorul YouTube, Steve Chen, dar si  Samsung, Sony si Sierra Ventures, a crescut cu peste 30% pe 26 iunie si cu inca 20% pe 24 iunie .

Fata de Bitcoin, Theta a crescut de la 0.000018 la 0.00002584, cu 43%, incepand din 24 iunie. Diversi indicatori tehnici, incluzand atat mediile exponentiale si simple, cat si indicele de rezistenta relativa (RSI), indica o zona neutra pentru Theta, ceea ce ar putea duce la sporirea valorii acestuia in cazul in care criptomonedele importante ar ramane stabile in urmatoarele cateva zile.

 

Sursa: www.ccn.com
Imagine: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.