CENTRU DE CERCETARE BLOCKCHAIN DESCHIS LA UNIVERSITATEA STANFORD

330 0

Un grup de cercetatori in domeniul informaticii au infiintat Centrul de Cercetare Blockchain in cadrul Universitatii Stanford.

Condus de profesorii de informatica Dan Boneh si David Mazières, centrul va aduce impreuna oameni de stiinta si lideri din industrie pentru a dezvolta cele mai bune practici in domeniul tehnologiei blockchain.

In plus fata de cercetare, oamenii de stiinta ai centrului vor pregati cursuri pentru a ajuta viitorii studenti si profesionistii in activitate sa utilizeze blockchain pentru dezvoltarea de instrumente financiare, pentru a proteja proprietatea intelectuala, a gestiona inregistrari vitale si multe altele. Centrul va desfasura un program amplu de educatie si de informare, inclusiv MOOC, workshop-uri si conferinte pentru comunitatea generala blockchain.

Centrul pentru studirea blockchain este un program de cercetare initial de cinci ani, fiind sustinut de organizatii din zona blockchain precum Fundatia Ethereum, Laboratoarele Protocol Laps, Fundatia Interchain, OmiseGO, DFINITY Stiftung si PolyChain Capital.

“Blockchain micsoreaza masiv barierele in calea crearii de active digitale tranzactionabile. Permite persoanelor care nu se cunosc sau  care nu au incredere reciproca sa faca tranzactii ireversibile intr-un mod sigur,  intr-o multitudine de domenii”, a declarat David Mazières.

“Blockchain va deveni din ce in ce mai important pentru afaceri la nivel global. Stanford ar trebui sa se afle in fruntea eforturilor de imbunatatire, aplicare si intelegere a numeroaselor efecte ale acestei tehnologii. Aceasta este o zona fascinanta a cercetarii cu intrebari stiintifice profunde. Odata ce ati intrat in detalii, veti realiza rapid ca aceasta zona va genera numeroase teze de doctorat in intreaga stiinta a informaticii “, a adaugat Dan Boneh.

 

Sursa: www.cryptos.com
Foto: dailycaller.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.