Numarul detinatorilor de criptomonede din Europa si din Statele Unite se asteapta sa se dubleze, arata un studiu ING

238 0

In ciuda faptului ca Bitcoin si alte criptomonede se afla in prezent pe o panta descendenta din punct de vedere valoric, interesul pentru tehnologia emergenta se asteapta sa se dubleze in viitor in Statele Unite si Europa, potrivit unui studiu realizat de ING Bank N.V. in Austria, Belgia, Republica Ceha, Franta, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Romania, Spania, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite si Australia.

Potrivit studiului realizat de firma specializata in cercetari de piata Ipsos, intre 26 martie si 6 aprilie 2018 doar 9% dintre europeni detineau criptomonede in momentul chestionarii. Cu toate acestea, in viitor,  25% dintre cei intrebati au indicat ca intentioneaza sa cumpere criptomonede. In Statele Unite 8% dintre acestia detineau criptomonede, in timp ce 21% au declarat ca se asteapta sa detina unele in viitor.

Turcii ocupa primul loc din punct de vedere al detinerilor de cripto.

Investitorii se adreseaza site-urilor “specializate” pentru sfaturi in ceea ce priveste investirea in criptomonede

In ceea ce priveste sursa de consultanta sau informatiile privind investitiile, europenii au incredere in consilierii financiari si in site-urile specializate mai mult decat in prieteni sau familie. Aproximativ 27% dintre cei chestionati in Europa au spus ca au apelat la site-uri specializate pentru informatii sau sfaturi privind efectuarea de investitii in cripto. Alti 21% au preferat consilierii financiari, in timp ce doar 8% au apelat la familie sau prieteni.  Studiul a atribuit acest lucru faptului ca monedele virtuale sunt un subiect relativ nou.

“Acest lucru poate reflecta un sentiment general cum ca tendinta este complicata sau greu de inteles si prin urmare necesita un specialist. In cazul in care cripto devine de interes general, aceasta preferinta se poate schimba “, a remarcat ING International Survey, raport ce a fost scris de Jessica Exton si Fleur Doidge.

In ceea ce priveste nivelul de constientizare, aproximativ 66% dintre europeni au auzit despre criptomonede, comparativ cu 70% in Australia si 57% in Statele Unite. Austria a beneficiat de cel mai inalt grad de cunoastere in domeniul cripto, la 79%, in timp ce Belgia a inregistrat cele mai scazute niveluri la 38%.

Mai multa aversiune pentru tehnologie, mai putina cunoastere pentru criptomonede

Un nivel mai mare de cunoastere in ceea ce priveste cripto a fost observat de asemenea printre cei care acceseaza servicii financiare de pe dispozitivele mobile, in comparatie cu cei care evita “bancile mobile”. Aproximativ 69% dintre utilizatorii serviciilor de telefonie mobila au auzit despre criptomonede, comparativ cu 59% dintre cei care nu sunt utilizatori .

In ceea ce priveste nivelul de cunoastere intre diferitele categorii de varsta, diferentele nu au fost semnificative. 69% dintre persoanele cu varstele cuprinse intre 25-44 de ani se bucura de o buna cunoastere a pietei cripto, in timp ce in mod surprinzator, cei cu varsta de 65 de ani si peste aveau un grad de cunoastere  de 60%.

In medie, barbatii au avut mai multe sanse sa fi auzit despre criptomonede decat femeile. Aproximativ 77% dintre barbati erau constienti de tehnologia in dezvoltare, comparativ cu 55% dintre femei.

Cautarile Google referitoare la Bitcoin sunt in scadere

In ciuda asteptatei cresteri a interesului pentru criptomonede, un raport care a fost lansat la inceputul acestei luni de catre DataTrek Research a aratat ca pe Google cautarile pentru Bitcoin au scazut cu peste 75% de la inceputul anului. Cercetatorii au atribuit acest lucru scaderii pretului criptomonedei emblematice de la sfarsitul anului trecut.

Acest lucru a fost in contrast puternic cu nivelurile de interes predominante, care au atins apogeul atunci cand CCN chiar a aratat ca online cautarile pentru Bitcoin le-au depasit pe cele referitoare la presedintele american Donald Trump.

Sursa: www.ccn.com
Foto: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.