Banci si autoritati de reglementare au testat o aplicatie de KYC dezvoltata pe platforma blockchain R3

205 0

39 de companii din domeniul financiar partenere cu consortiul blockchain R3 au efectuat peste 300 de tranzactii prin intermediul aplicatiei de cunoastere a clientelei (KYC) dezvoltata de R3, conform unui articol postat pe blogul R3 pe 28 iunie.

Proiectul KYC al R3 a implicat institutii financiare si bancare importante din lumea intreaga cum ar fi Deutsche Bank, ING, Banca Nationala a Egiptului, Raiffeisen Bank International si altele. De asemenea, a beneficiat de implicarea unor reglementatori si banci centrale cum ar fi Central Bank of Colombia, Federal Reserve Bank of Boston si Financial Superintendence of Colombia.

Tranzactiile au fost efectuate de-a lungul a opt fusuri orare in 19 tari de unde bancile au putut solicita acces la informatiile de cunoastere a clientelei (KYC), iar clientii puteau aproba sau respinge accesul. Participantii la proiect au rulat un total de 45 de noduri pe Microsoft Azure, partajand date prin intermediul retelei Corda folosind CorDapp.

David E. Rutter, CEO al R3, a declarat ca obiectivul aplicatiei de KYC bazata pe reteaua blockchain Corda este sa accelereze procesele, de obicei foarte lente si consumatoare de timp, de verificare a identitatii clientilor pentru tranzactiile financiare, mentionand de asemenea ca se observa “o cerere in crestere pentru aplicatiile de KYC dezvoltate pe blockchain”.

Yorke Rhodes, Principal Program Manager al Azure Blockchain Engineering, a completat spunand ca initiativa presupune combinarea “tehnologiei si expertizei din industrie” pentru a facilita procesul de dezvoltare a proiectelor blockchain in sectorul bancar, “destinate rezolvarii problemelor comune din industrie”.

Pe 8 iunie, R3 a dezvaluit ca obiectivele financiare interne ale consortiului sunt de “10X mai mici” in ceea ce priveste veniturile. Unul dintre directorii R3 a declarat pentru Fortune ca firma nu este in pericol de a ramane fara fonduri si ca va face publice actualizari ale situatiei financiare ale companiei pana la sfarsitul anului calendaristic.

 

Sursa: www.cointelegraph.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.