Anularea interdictiei pentru banci? India finalizeaza in iulie reglementarile privind criptomonedele.

131 0

Seful comisiei guvernamentale indiene ce are misiunea de a  propune un cadru de reglementare pentru sectorul criptomonedelor, a dezvaluit ca autoritatile sunt aproape de a finaliza un proiect in iulie.

La aproape trei luni dupa ce banca centrala a introdus o interdictie pentru banci in legatura cu criptomonedele, care a afectat negativ volumul tranzactiilor, platfomele de schimb si investitorii au ramas increzatori in legislatia care va reglementa – de fapt va recunoaste si legaliza – industria.

La inceputul acestei luni, a fost facut public ca respectiva comisie guvernamentala, care este responsabila, pentru supravegherea si propunerea unui cadru de reglementare, nu era in favoarea unei  interdictii generale asupra sectorului criptomonedelor.

Intr-un interviu televizat pentru cel mai mare canal de stiri financiare din India, seful acestei comisii guvernamentale si secretarul Departamentului de Afaceri Economice, Subash Chandra Garg a confirmat ca autoritatea se afla in faza de finalizare a proiectului de cadru de reglementare pentru sectorul cripto.

El a declarat:

“Suntem destul de aproape de a dezvolta un sablon (pentru reglementarile cripto) despre care noi credem ca este in interesul tarii. Am pregatit un proiect pe care intentionam sa il discutam cu membrii comisiei in prima saptamana a lunii iulie “.

Infiintata initial la inceputul anului 2017, comisia interguvernamentala urma sa aduca o anumita claritate ambiguitatii legale indelungate in sectorul indian al criptomonedelor. Ceea ce a urmat a fost cu totul altceva, in conditiile in care ministerele, banca centrala, bancile locale si chiar ministrul de finante veneau cu afirmatii diferite in ceea ce priveste criptomonedele.
Totusi, Garg a insistat ca activitatea comisiei, care initial avea trei luni sa prezinte un raport acum un an, a facut progrese semnificative in elaborarea unui proiect de cadru care se asteapta a fi pblicat acum, in iulie.

El a adaugat:

“De fapt, am avansat destul de mult in ceea ce priveste cripto si trebuie sa ne gandim care parte din afacerile cripto ar trebui sa fie interzise si care ar trebui sa fie pastrate. Acest tip de munca de detaliu a fost efectuata. Acum ar trebui sa fim in masura sa incheiem acest lucru in primele doua saptamani ale lunii iulie. ”

 

Intre timp, platformele de schimb indiene de criptomonede au intocmit rapid o petitie pentru a contesta din punct de vedere legal interzicerea accesului lor la servicii bancare impua de Banca Centrala a Indiei, audierea fiind programata pe 3 iulie.

Sedinta de judecata este programata cu doua zile inainte ca ordinal bancii central sa intre in vigoare la 5 iulie. Pregatindu-se pentu interdictie, unele platforme de schimb indiene precum Zebpay au avertizat in mod proactiv utilizatorii ca retragerile fondurilor lor fiat vor deveni “imposibile” in eventualitatea unui blocaj bancar, indemnandu-i sa faca acest lucru inainte ca interdictia sa intre in vigoare.

Sursa: www.ccn.com
Foto: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.