100 de ICO-uri au fost lansate in fiecare luna din 2018 si au generat 13,7 miliarde de dolari, conform PwC

127 0

PwC, una dintre cele mai mari companii de audit, alaturi de KPMG, Deloitte si EY, a raportat ca 537 de ICO-uri au fost lansate in primele cinci luni ale anului 2018 si au generat 13,7 miliarde de dolari.

De unde au venit cele 13,7 miliarde de dolari si unde s-au dus?

Daniel Diemers, seful Blockchain EMEA al PwC Strategy, care in colaborare cu Crypto Valley si patru cercetatori din New York, Hong Kong si Zurich, a constatat ca activitatea ICO a crescut de fapt in 2018, in ciuda corectiei de 70% a pietei criptomonedelor.

Raportul PwC intitulat “Ofertele initiale de moneda: o perspectiva strategica” sustine:

“Cercetatorii au subliniat cresterea continua a sectorului ICO si a popularitatii ICO-urilor la nivel mondial in 2018, cu peste 537 de ICO-uri lansate in primele cinci luni ale acestui an care au strans impreuna 13,7 miliarde USD – mai mult decat toate ICO-urile care au fost lansate inainte de 2018 impreuna. Mergand mai departe, acest raport trimestrial asupra activitatii globale a ICO-urilor va continua sa urmareasca schimbarile si evolutiile din industrie, in conditiile in care aceasta se confrunta cu expansiune continua si schimbari substantiale “.

Marea majoritate a fondurilor stranse in urma vanzarii celor 537 de token-uri in primul si al doilea trimestru al anului 2018 au venit cel mai probabil dinspre investitori care detineau deja sume mari de Bitcoin si Ether,criptomoneda nativa a retelei Ethereum avand in vedere ca pentru a inveti in token-uri, investotorii sunt obligati sa trimita BTC si ETH operatorilor de proiect.

Contrar afirmatiilor multor analisti si investitori, vanzarea de token-uri arata un ciclu nesfarsit pe piata circulatiei fondurilor. Desi este adevarat ca ICO-urile elibereaza in piata in cele din urma mari sume de BTC si ETH, acele fonduri sunt cumparate din nou de catre investitorii care apoi finanteaza alte ICO-uri cu BTC si ETH. Capitalul nou nu a fost  investit in token-uri noi; jucatorii exitenti pe piata cripto au folosit detinerile lor de criptomonede pentru a investi in ICO-uri.

In februarie, Fortune a raportat ca jumatate din ICO-urile din 2017 au esuat deja si au disparut de pe piata cripto globala. Pe parcursul anului 2017, ICO-urile au inregistrat o rata socanta  de esec de 46%, iar daca proiectele care se naruie din cauza lipsei sprijinului comunitatii si a capitalului, sunt de asemenea considerate esecuri, rata esecurilor creste pana la 59%.

Piata ICO se inbunatateste

Diemers, care evalueaza si analizeaza detaliat la PwC proiectele bazate pe blockchain in curs de desfasurare si starea pietei cripto, a declarat ca in urma freneziei blockchain din 2017, sectorul ICO a evoluat si s-a maturizat. El a subliniat ca pe masura ce aspectele legale si cele legate de relatiile cu investitorii se vor imbunatati in urmatoarele luni, rata de esec a ICO-urilor va scadea, iar mai multe proiecte vor avea succes cu partenerii si investitorii corespunzatori.

“Dupa toata efervescenta din 2017, in acest an sectorul ICO a devenit mai matur si mai stabil, cu o mai buna concentrare pe cele mai bune practici comerciale si juridice sau in zona relatiilor cu investitorii si strangerii de fonduri. Modelele hibride de capital de risc combinate cu finantarea ICO-urilor aduc din ce in ce mai mult impreuna avantajele pe care ambele le ofera, astfel incat soliditatea unei afaceri este validata, in timp ce isi atinge potentialul de piata, primind sprijinul multimilor “, a spus Diemers.

Sursa: www.ccn.com

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.