EY lanseaza in parteneriat cu Microsoft o platforma blockchain pentru drepturile de autor

227 0

Liderul global in servicii de consultanta, EY, in parteneriat cu Microsoft, a anuntat lansarea unei solutii bazate pe blockchain care faciliteaza gestionarea drepturilor de autor si a drepturilor de proprietate intelectuala.

Pentru inceput, Microsoft si producatorii de jocuri afiliati vor utiliza solutia in industria jocurilor chiar daca acest tip de solutie poate fi folosita in diverse  industrii in care proprietatea intelectuala (IP) sau activele sunt licentiate. Gaming-ul se intampla sa fie o piata imensa si impulsiva care este tocmai potrivita pentru un proiect pilot.

Solutia isi propune sa ofere vizibilitate in timp real asupra tranzactiilor care speram ca va oferi participantilor o perspectiva asupra pietei si o mai buna intelegere a dinamicii care stau la baza industriei. O alta problema majora pe care o rezolva utilizarea tehnologiei blockchain este depasirea ineficientelor operationale si eliminarea concilierii manuale. Acest lucru accelereaza procesul general si fluidizeaza fluxul. Aceasta solutie bazata pe blockchain ii ajuta pe afiliatii Microsoft sa obtina informatii mai rapide despre tranzactii, comparativ cu termenul de 45 de zile sau mai mult pe sistemele vechi.

Loic Amans, vicepresedinte senior de finante si planificare strategica la Ubisoft, a declarat:

“Intotdeauna ne uitam la modul de utilizare a tehnologiilor emergente in toate aspectele afacerii noastre. Posibilitatea de a colabora cu EY si Microsoft in cazurile de utilizare a blockchain in domeniul contractelor si drepturilor de autor digitale este cu adevarat interesanta. ”

Pe plan tehnic, proiectul este construit pe platforma Quorum blockchain conectata cu cloud-ul Microsoft, Azure.

In prezent, echipa exploreaza oportunitatea colaborarii cu parteneri in ceea ce priveste infrastructura care ar putea sustine tranzactiile cu drepturi de autor si  de proprietate intelectuala (IP) in sectoare precum software si digital media.

Deep Ghumman, directorul departamentului Blockchain Finance al EY Global si EY America, a declarat:

“Intreprinderile incearca sa utilizeze tehnologia blockchain pentru a raspunde provocarilor din business. Ei cauta in mod special produse blockchain scalabile care se pot conecta cu usurinta la procesele si sistemele lor existente (…) ”

Folosind tehnologia blockchain, sistemul lor este de asteptat sa isi accelereze timpii de procesare sis a obtina o monitorizare superioara. In comparatie cu sistemele vechi se va economisi mult timp.

Anuntul vine dupa un sir de initiative in domeniiul  blockchain ale EY: Blockchain pentru serviciile auto, suita de tehnologii de audit blockchain si o platforma de asigurari maritime care este utilizata pe piata.

Potrivit unui raport al departamentului de comert american, nucleul industriei drepturilor de autor a crescut cu 4,8% anual 2012-2015 si a atins apogeul de 1,2 trilioane de dolari in 2015. Acesta reflecta cresterea exploziva a sectorului si potentialul sistemelor bazate pe tehnologia blockchain de a perturba domeniul.

Acest lucru este similar cu KodakCoin, care este in esenta un registru digital de proprietate pentru fotografi. Kodak lucreaza cu WENN Digital pentru a construi acest sistem intr-o nisa unde fotografii se straduiesc sa mentina si sa exercite proprietatea asupra continutului lor. Circuitele digitale distribuite faciliteaza in mod eficient un magazin de date solid care nu poate fi manipulat si prin urmare, serveste ca un magazin eficient de date pentru proprietatea asupra fotografiilor si a bunurilor digitale. Kodak, care a trecut printr-o procedura de insolventa in 2012, urmata de o revenire dupa ce s-a retras din afacerile neprofitabile, a primit o cota consistenta de critici pentru trecerea la blockchain. Cu toate acestea, numai timpul va putea arata daca echipa va reusi sa implementeze cu success proiectul platformei de management al imaginilor, KodakOne.

Sursa: www.ccn.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.