Ethereum ar putea fi urmatorul Apple, sustine Steve Wozniak

262 0

Platforma blockchain Ethereum ar putea fi urmatorul Apple, a declarat unul dintre cofondatorii celei mai mari companii din lume.

Potrivit Forbes, Steve Wozniak a facut aceasta predictie in fata a 5.000 de oameni la conferinta WeAreDevelopers  desfasurata in luna mai la Viena.

“Ethereum ma intereseaza pentru ca poate face lucruri si pentru ca este o platforma”, a spus el, adaugand ca se poate dovedi a fi la fel de influent ca Apple pe termen lung.

In prezent, Apple are o valoare de piata de 921 miliarde de dolari, ceea ce o face aproximativ de doua ori si jumatate mai mare decat capitalizarea totala pietei criptomonedelor. Capitalizarea Ethereum este putin sub 68 de miliarde de dolari.

Dupa cum a relatat CCN, Wozniak este de mult timp fan al Bitcoin si al altor criptomonede. In trecut, el a laudat Bitcoin in special pentru utilitatea sa ca depozit de valoare.

“Exista o anumita suma definita de Bitcoin care poate exista”, a spus el la conferinta Money 20/20, in octombrie anul trecut. Acest lucru il face “mai autentic si mai real” decat dolarul, care este “un fel de fals”, deoarece este adesea manipulat din motive politice. “Casa ta are valoare. Si daca astazi este o casa, acum 40 de ani, aceasta este inca o casa cu valoare, chiar daca pretul creste in timp “, a adaugat el.

Wozniak a mai spus ca Bitcoin se situeaza favorabil in comparatie cu aurul:

“Aurul este minat, minat si iar minat. Poate ca exista o cantitate finita de aur in lume, dar Bitcoin este chiar mai matematic si reglementat si nimeni nu poate schimba matematica. ”

In ciuda acestei perspective optimiste, Wozniak a spus ca a renuntat la majoritatea detinerilor sale de criptomonede dupa ce a constatat ca a pierdut prea mult timp si energie pentru a urmari miscarile volatile ale preturilor.

Din pacate, el a vandut accidental multe din aceste monede unui escroc care platea cu un card de credit furat. Plata a fost respinsa de catre detinatorul real al cardului, lasandu-l pe Wozniak cu aproximativ 7 BTC pierdere.

In acelasi timp, Wozniak continua sa detina un Bitcoin si doi Ether, fonduri pe care el le spune ca le foloseste pentru a experimenta tehnologia – nu ca o investitie speculativa.

Sursa: www.ccn.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.