In ciuda incertitudinilor si scaderilor, boom-ul ICO-urilor este mai mare decat oricand

126 0

Piata ICO-urilor are o reputatie controversata datorita escrocheriilor si este in centrul atentiei autoritatilor de reglementare financiara din intreaga lume – dar asta nu a speriat inca investitorii. Dimpotriva, in realitate, in conformitate cu Wall Street Journal, ICO-urile au strand 11,8 miliarde de dolari intre ianuarie si mai 2018 – in comparatie cu 5,5 miliarde de dolari in tot anul 2017. Asta in ciuda framantarilor din randul ICO-urilor in urma carora mai mult de 1.000 de criptomonede deja au disparut.

Doua oferte uriase, Telegram pentru 1,7 miliarde de dolari si EOS pentru 4 miliarde de dolari, reprezinta o mare parte din valoarea ICO-urilor esuate. Chiar si asa, mai multe start up-uri au crescut prin vanzarea de token-uri in acest an, potrivit analizei WSJ.

Totusi, exista o mare diferenta intre un ICO tipic din 2017 si cele de acum. Majoritatea fondurilor sunt acum atrase prin ofertele private, in timp ce vanzarile publice de token-uri au devenit rare. De ce? Atragerea investitorilor de retail prin acordarea de castiguri viitoare mai mari care ar putea (si adesea chiar pot) sa ii faca pe acestia sa piarda sume uriase, nu este un aspect pozitiv. Majoritatea proiectelor ICO din aceste zile iau de asemenea masuri pentru a se conforma cerintelor autoritatilor de reglementare. Bart Stephens, co-fondator al Blockchain Capital, a declarat pentru WSJ ca ceea ce vedem este “normalizarea” pietei ICO.

Daca asta ar pastra fluxul de bani, ar fi in concordanta cu concluziile unui nou document de lucru (PDF) al Biroului National de Cercetari Economice, care concluzioneaza ca cu cat este mai putina incertitudine in legatura cu un proiect ICO, cu atat tinde sa fie mai de succes. Autorii au constatat ca volumul de lichiditate si de tranzactionare este mai mare atunci cand emitentii de monede “ofera transparenta voluntara, se implica total si credibil in proiect si au o comunicare de calitate”.

 

Sursa: www.technologyreview.com

Sursa foto: www.keepingstock.net

Leave A Reply

Your email address will not be published.