Prima oferta initiala de moneda convertibila (ICCO) se lanseaza in Malta

289 0

Malta continua sa fie printre pionierii spatiului cripto si blockchain, cu evolutii care se produc aproape in fiecare zi. De fapt, marti a fost un alt moment important in care compania Palladium a anuntat ca lanseaza ceea ce s-ar putea numi prima oferta initiala de moneda convertibila (ICCO).

In acest caz inovator, ceea ce a fost denumit drept “token garantat convertibil” va fi reglementat printr-un prospect care urmeaza sa fie aprobat de Autoritatea pentru Servicii Financiare din Malta. Acest proiect este supus unor reguli stricte ale Uniunii Europene, iar eventuala sa lansare va permite investitorilor sa transforme aceste token-uri in actiuni Palladium la trei ani de la emiterea lor.

“Ne asteptam ca acest proiect, care va crea peste 100 de locuri de munca, sa fie un reper istoric si sa puna capat decalajului dintre serviciile financiare traditionale si criptomonede”, a declarat fondatorul si presedintele Palladium, Paolo Catalfamo, la conferinta de presa care a marcat lansarea ICCO.

Compania lui Catalfamo, Investor, care detine 85% din actiunile Palladium, detine si un pachet de control la Global Capital plc., o firma de servicii financiare din Malta. Ceilalti actionari Palladium sunt Unikrn Inc., companie de pariuri sportive online originara din Las Vegas, fondata de Rahul Sood, fostul CEO al Microsoft Ventures.

La lansare, primul ministru al Republicii Malta, Joseph Muscat, a declarat ca tehnologia blockchain va crea o noua nisa economica pentru Malta, care va genera mai multe locuri de munca si prosperitate. Guvernul si toate celelalte parti interesate din industrie paveaza drumul pentru ca Malta sa devina o insula blockchain, a spus primul-ministru.

“Cele trei componente ale legislatiei blockchain, care au fost adoptate recent in Parlament, plaseaaza Malta in prima linie si reprezinta inceputul unei noi calatorii interesante”, a spus el.

Catalfamo a fost de asemenea entuziast cu privire la demersurile guvernului maltez de reglementare a sectorului, adaugand ca metoda ICCO este o oportunitate unica de investitii in sectorul blockchain din intreaga lume.

“Investitorii institutionali recunosc amploarea oportunitatii, insa lipsa de reglementare i-a tinut deoparte. Ne asteptam ca solutia Palladium sa schimbe acest lucru. Tehnologia blockchain de ultima ora va permite clientilor sa utilizeze conturile conforme cu reglementarile si cu mai multe active pentru a gestiona atat monedele fiat cat si criptomonedele “, a adaugat Catalfamo.

Festinul Blockchain

Secretarul parlamentului, Silvio Schembri, a subliniat faptul ca Malta are acum un cadru legal pentru blockchain, care a aratat ca adopta si anticipeaza noile tehnologii. De asemenea, el a anuntat ca guvernul va lansa in curand un “laborator blockchain”, destinat instruirii functionarilor publici in acest domeniu.

Schembri a mai spus ca Universitatea din Malta va incepe cursuri noi de licenta cu privire la aceasta noua tehnologie in acest an, pentru a-i instrui pe cei care lucreaza in acest sector.

Obiectivul Palladium este de a atrage fonduri in valoare de 150 de milioane de euro, cu pre-vanzare de token-uri incepand din 12 iulie. Perioada de oferta pentru subscrierea valorilor mobiliare tokenizate va dura intre 25 iulie si 30 septembrie.

Compania a mentionat ca veniturile vor fi utilizate pentru a “sprijini trei componente de baza ale solutiei Palladium: 50% vor merge spre achizitionarea unui pachet de control intr-o banca europeana; 35% in dezvoltarea unei platforme de schimb cripto reglementata si dezvoltarea unei platforme blockchain de compensare si decontare si 15% in investitii strategice in servicii financiare si in companii blockchain”.

Platforma de schimb Palladium va fi rezultatul unui parteneriat intre Palladium, Unikrn si Bittrex, o platforma de tranzactionare digitala din SUA si o companie blockchain.

Directorul executiv al Bittrex, Bill Shihara, a declarat ca firma sa s-a angajat in proiect si asteapta cu nerabdare introducerea noii platforme de schimb care va folosi numeroasele token-uri digitale disponibile.

El a declarat:

“Parteneriatul nostru va lansa o noua platforma de tranzactionare bazata pe tehnologia Bittrex, iar clientii sai vor avea acces la o gama larga de utility token-uri inovatoare listate pe Bittrex, pe care le-am ales utilizand procesul nostru de analizare a token-urilor, metoda care este una dintre cele mai bune din industrie”.

Shihara a declarat ca proiectul va contribui la cresterea adoptarii tehnologiei blockchain in timp ce afacerea Bittrex continua sa se extinda la nivel global.

La randul sau, Sood a spus ca nu exista nimic asemanator cu aceasta platforma in istoria bancara sau in cea a criptomonedelor. “Palladium a gasit o cale de a rezolva unele dintre cele mai mari neajunsuri ale pietei cripto cu o singura solutie in limitele impuse de reglementarile existente”, a adaugat el.

 

Sursa: www.ccn.com

Sursa foto: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.