Elvetia pregateste prima platforma de schimb end-to-end pentru tranzactionarea activelor digitale

197 0

SIX, proprietarul bursei elvetiene de valori din Zurich, creaza o platforma pentru tranzactionarea activelor digitale, stimuland o industrie in devenire pe care alte tari incearca sa o sufoce.

Noua platforma va oferi un “serviciu integrat complet de tranzactionare end-to-end, de decontare și de depozitare”, fiind astfel prima din lume care face acest lucru, au declarat reprezentantii bursei. Bursa mama, reglementata de Finma și Banca Nationala a Elvetiei, intentionează ca noul SIX Digital Exchange sa beneficieze de aceleasi standarde de supraveghere si reglementare.

Elvetia a construit o asa-numita “vale cripto” in jurul orașului Zug, aproape de Zürich, in timp ce Liechtensteinul din apropiere a atras companii din domeniul cripto oferind un cadru de reglementare favorabil. In schimb, banca centrala a Indiei a interzis bancilor comerciale sa lucreze cu firme din zona cripto, iar autoritatile financiare din China au interzis, in esenta, monedele virtuale.

“Acesta este inceputul unei noi ere pentru infrastructurile pietelor de capital”, a declarat CEO-ul SIX, Jos Dijsselhof, intr-o nota scurta in care nu a menționat criptomonedele pe nume. “Pentru noi este foarte clar ca multe dintre cele ce se intampla in spatiul digital sunt aici pentru a ramane si vor defini viitorul industriei noastre”.

SIX Digital Exchange vizeaza un mediu sigur pentru tranzactionarea activelor digitale si va putea face tranzactionabile active care inainte erau netranzactionabile, prin tokenizarea lor, a declarat SIX.

Sursa: www.bloomberg.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.