Change.org lanseaza un screensaver care mineaza monero in scopuri caritabile

195 0

Populara platforma de petitii online change.org le solicita sustinatorilor ei sa isi instaleze un screensaver care va mina monero in beneficiul fundatiei caritabile a companiei.

 

Change.org le solicita sustinatorilor ei sa mineze monero in scopuri caritabile

Denumit “The Mining Screensaver”, softul se activeaza de oricate ori un utilizator nu isi foloseste computerul pentru o perioada de timp setata de el. Atata vreme cat device-ul ramane pornit, softul va folosi puterea de procesare nefolosita a computerului pentru a rula algoritmul de minare al monero, o criptomoneda centrata pe confidentialitate care nu poate in prezent sa fie minata cu hardware de minare special, denumite “ASIC miners”.

Chiar si asa, inca nu este foarte profitabil pentru un singur utilizator sa mineze monero pe un singur PC. Dar in conditiile in care mii de sustinatori isi pun resursele impreuna pentru a mina in favoarea Change.org, organizatia ar putea obtine un ajutor semnificativ pentru finantarea fundatiei sale caritabile.

Screensaverul este disponibil in prezent pentru echipamentele care opereaza Windows si nu este inca sigur din anuntul facut de Change.org daca il vor lansa si pentru alte sisteme de operare. 

 

Minarea monero bazata pe procesoare (CPU) creste in popularitate

Change.org nu este singura organizatie care a solicitat sustinatorilor sai sa mineze criptomonede pentru a contribui la proiecte de impact social. Dupa cum a relatat CCN, UNICEF Australia a creat un site dedicat denumit “The HopePage” care exploateaza puterea de procesare a computerelor vizitatorilor pentru a mina monero pentru organizatie atata timp cat ei au pagina deschisa in browserul lor.

Companiile destinate sa faca profit au experimentat minarea monero de asemenea, in primul rand prin CoinHive, un script de minat bazat pe JavaScript. La inceputul acestui an, Slate a realizat un proiect-pilot prin care le-a permis cititorilor sa isi doneze puterea de calcul pentru a mina monero in schimbul unei experiente de navigare fara reclame.

Cu toate acestea, hackerii au profitat si de aceste instrumente bazate pe JavaScript, care pot fi ascunse cu usurinta in extensiile browserului sau introduse direct in codul sursa al websiteurilor cu un nivel scazut de securitate.

Cu toate acestea, Change.org doreste ca sustinatorii sai sa stie ca, in ciuda unor asocieri nefaste, proiectul este onest si transparent si de altfel foarte sigur pentru utilizatori.

“Acest proiect este legal, sigur, simplu si nu are nimic de a face cu activitati ale hackerilor, virusuri sau alte amenintari digitale. Este de fapt un sistem economic alternativ care are potentialul de a revolutiona felul in care circula banii in socieate”, au declarat reprezentantii organizatiei. “Asadar de ce sa nu folosim acest sistem pentru a crea ceva bun?”

Sursa: www.ccn.com

Sursa foto: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.