Autoritatea de reglementare financiara din Coreea va infiinta un organism care va elabora politici pentru sectorul criptomonedelor

235 0

Autoritatea de reglementare financiara a Coreei de Sud va infiinta o noua organizatie de elaborare a politicilor care vor fi axate pe cresterea industriei fintech cu accent pe tehnologia blockchain si pe criptomonede.

Comisia pentru Servicii Financiare(FSC) va infiinta o noua organizatie de elaborare a politicilor, numita Biroul pentru Inovare Financiara, pentru a ajuta in mod proactiv industria fintech in timp ce formuleaza politici pentru sectorul cripto, raporteaza Korea Times.

Decizia de a forma o noua organizatie a fost luata in timpul intalnirii dintre FSC si Ministerul de Interne si Securitate saptamana aceasta, pe fondul unei reorganizari facuta cu scopul de a proteja mai bine investitorii in conditiile infloritoarei inovatii financiare aduse de catre noile tehnologii precum blockchain si criptomonede.

Un oficial FSC a declarat:

“Noul Birou pentru Inovare Financiara va fi de asemenea insarcinat cu elaborarea de politici pentru inovarea financiara, cum ar fi inovarea serviciilor financiare prin utilizarea tehnologiilor fintech sau analiza pe seturi mari de date si raspunsuri la noile evolutii si provocari, cum ar fi criptomonedele.“

In timp ce noua organizatie va avea o “durata de viata” temporara de doi ani, aceasta va acoperi semnificativ ecosistemul criptomonedelor si cel blockchain din Coreea de Sud, a confirmat FSB.

In mod evident, noul organism va cauta sa continue abordarile pozitive recente ale autoritatii de reglementare financiara fata de sector, sector in care platformele locale de schimb de criptomonede ar putea fi in curand confruntate cu reguli similare cu cele ale institutiilor financiare comerciale, in timp ce legislativul incearcă sa actioneze rapid pentru a reglementa sectorul.

In ciuda unei interdictii interne a ICO-urilor – urmand exemplul Chinei – Coreea de Sud incearca totusi să relaxeze restrictiile anterioare incadrandu-se astfel in prevederile mai relaxate ale directivei G20 referitoare la reglementarile globale uniforme intre tarile membre. Articolul din Korea Times adauga ca pozitia autoritatii de reglementare este “considerata a fi în linie cu raportul recent al Consiliului de Stabilitate Financiara, potrivit caruia activele cripto nu prezinta riscuri semnificative pentru stabilitatea financiara globala”.

Dupa cum s-a raportat la inceputul acestei saptamani, Consiliul pentru Stabilitate Financiara (FSB) – un organism international de supraveghere al G20 care coordoneaza reglementarile pentru natiunile membre – a publicat raportul sau privind criptomonedele. Presedintele FSB și guvernatorul Bancii Angliei, Mark Carney, au solicitat o “monitorizare vigilenta in conditiile vitezei evolutiilor pietei cripto”.

Sursa: www.ccn.com

Sursa foto: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.