JPMorgan vrea sa foloseasca blockchain pentru a emite token-uri ICO

195 0

Banca de investitii americana JPMorgan Chase urmareste obinerea unui brevet pentru un sistem distribuit care foloseste tehnologia blockchain pentru a emite certificate de depozit virtuale ceea ce seamana suspect de mult cu token-urile emise prin ofertele initiale de moneda (ICO).

 

JPMorgan vrea sa lanseze IPO-uri in blockchain

Cererea pentru emiterea brevetului, depusa de JPMorgan in ianuarie si publicata de U.S. Patent&Trademark Office (USPTO) saptamana trecuta, descrie o metoda prin care utilizatorii unei retele distribuite cum ar fi blockchain pot tokeniza active si pot tranzactiona aceste certificate de depozit virtuale.

Pentru a crea un “security-token”, un initiator, cum ar fi un proprietar de activ sau un broker, va incarca activul prin incredintarea acestuia unui custode autorizat, care va emite apoi un certificat de depozit virtual pentru activele depozitate.

Acest certificat de depozit virtual ar fi in esenta un “security-token”, reglementat sub autoritatea U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) sau a altei autoritati locale de reglementare. Aceasta incadrare ar restrictiona neaparat cum si unde tokenurile ar putea fi tranzactionate.

In functie de natura activului, detinatorul tokenului ar putea, de asemenea, sa rascumpere activul de baza transferandu-i custodelui certificatul de depozit, care va anula astfel respectivul token.

In special, JPMorgan crede ca un caz de utilizare a acestui sistem propus este acela care ar permite companiilor sa lanseze oferte publice initiale (IPO) intr-un mediu de tip blockchain, acest lucru corespunzand mai mult sau mai putin cu promisiunea fundamentala a ofertei initiale de moneda, desi este indoielnic atat ca firma ar recunoaste vreodata acest fapt cat si ca ar face referire vreodata la astfel de evenimente de distributie de tokenuri ca fiind ICO-uri.

 

Certificate garantate cu obligatii

Brevetul mentioneaza, de asemenea, ca tokenurile ar putea reprezenta certificate virtuale garantate cu obligatii, cunoscute mai degraba ca titluri de creanta.

Aceasta nu este prima data cand JPMorgan se gandeste la crearea unei platforme pentru a emite titluri de creanta in blockchain. La inceputul acestui an, compania bancara a incheiat un parteneriat cu Banca Nationala a Canadei si un grup de alte firme pentru a simula emiterea unui certificat de depozit (CD) Yankee de 150 milioane USD pe platforma Quorum – platforma blockchain bazata pe Ethereum a JP Morgan – in paralel cu un certificat de depozit emis prin mijloace conventionale.

“Unul dintre mandatele programului blockchain al JP Morgan este de a identifica modul in care tehnologia blockchain poate crea valoare, eficienta si o experienta mai buna pentru clientii nostri de-a lungul lantului valoric al pietelor financiare”, a declarat Christine Moy, . “Asteptam cu nerabdare sa exploram aplicatiile blockchain dezvoltate pentru pietele de capital si modul in care aceste tipuri de oportunitati transformatoare pot aduce beneficii clientilor nostri si partenerilor lor”.

Dupa cum a raportat CCN, in timp ce JPMorgan a fost, in general, ostil fata de criptomonede – CEO-ul Jamie Dimon, dupa cum multi inca ne amintim, referindu-se in mod obisnuit la bitcoin ca la o frauda – firma este de ani de zile un lider in dezvoltarea aplicatiilor blockchain enterprise, ceea ce conduce la capitalizarea beneficiilor tehnologiei registrelor distribuite (DLT) intr-un mediu discret si confidential, mai ales prin dezvoltarea si promovarea platformei Quorum.

Sursa: www.ccn.com

Sursa foto: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.