Acest fond de hedging pe criptomonede are un randament de la infiintare de 10136%

242 0

La mijlocul anului 2013, cand pretul bitcoin se afla la 104 USD, fondul de hedging pe criptomonede Pantera Capital a publicat o scrisoare catre investitori prin care a facut ceea ce parea a fi la acel moment o previziune de necrezut: pretul bitcoin, a afirmat compania, va ajunge intr-o zi la 5.000 de dolari.

Cinci ani mai tarziu, o tinta de pret de 5 000 de dolari este considerata ca fiind pesimista, iar pariul facut de Pantera Capital a fost castigat cu usurinta.

Fondul de hedging pe criptomonede Pantera Capital are un randament de la infiintare de peste 10000 de procente

In editia din luna iulie a scrisorii “Blockchain Letter” a companiei, fondatorul si CEO-ul Pantera, Dan Morehead, a aratat ca, chiar si dupa recenta scadere a pietei, fondul de hedging pe criptomonede are acum un randament de la infiintare de 10.136,15% net, dupa plata comisioanelor si cheltuielilor, care nu este deloc rau pentru un fond care functioneaza de numai cinci ani.

Asta nu inseamna ca toate fondurile de hedging pe criptomonede au fost la fel de reusite. Multe, după cum a raportat CCN, si-au inceput operatiunile in timpul cresterii abrupte care a avut loc în Q4 2017, si la doar cateva saptamani s-au confruntat cu vanturi masive in primele luni ale noului an. Numarul fondurilor pe criptomonede se situeaza acum la un nivel record de 312, dar mai multe fonduri mai mici s-au aflat in imposibilitatea de a ramane pe linia de plutire in timpul recentei scaderi a pietei.

Pretul Bitcoin ar putea atinge $67.500 in 2019

Diagrama Logaritmica a Pretului Bitcoin | Sursa: Pantera Capital

Referindu-se la ciclurile de crestere si scadere ale bitcoin de-a lungul celor cinci ani de existenta ai Pantera Capital, Morehead a remarcat ca, spre deosebire de miscarile liniare de pret ale criptomonedelor, BTC a inregistrat o crestere logaritmica foarte consistenta din 2010.

Spre deosebire de graficele liniare, care masoara valoarea unui activ pur si simplu in dolari, cu distanta egala intre nivelele de pret, diagramele logaritmice reprezinta grafic datele ca si cum ar fi distante egale intre schimbari procentuale echivalente.

Conform acestei metrici, bitcoinul este mult mai putin volatil decat se spune, iar linia de trend pe termen lung, a spus Morehead, sugereaza ca pretul bitcoinului se va gasi la sfarsitul anului 2018 la 21.000 de dolari – un nou record – si va ajunge la 67.500 $ in 2019.

Bineinteles, previziunile de pret ale lui Morehead nu s-au indeplinit intotdeauna. La inceputul acestui an, de exemplu, el s-a hazardat sa prognozeze ca BTC se pregatea sa isi revina din scadere si sa revina pe crestere. Cu toate acestea, sa pariezi impotriva lui nu s-a dovedit a fi o strategie profitabila pe termen lung.

Sursa: www.ccn.com

Sursa foto: Flickr/TechCrunch

Leave A Reply

Your email address will not be published.