Galaxy Digital – banca specializata pe criptomonede – este listata acum la Bursa de Valori din Toronto

188 0

Trecand peste recentele pierderi din primul trimestru, marea banca comerciala cripto Galaxy Digital a inceput sa fie tranzactionata la Bursa de Valori din Toronto incepand cu 1 august 2018. Este unul dintre cele mai recente cazuri de banci din spatiul cripto care obtine o astfel de listare. Multi ochi urmaresc acum felul in care vor relationa institutiile financiare mostenite si activele digitale.

Galaxy Digital, o banca comerciala Bitcoin, se tranzactioneaza acum pe TSX Venture Exchange

Renumitul investitor miliardar Mike Novogratz a explicat: “Daca stiam ce stiu acum, as fi stiut ca pietele de criptomonede vor stagna si ca va dura atat de mult, asa ca as fi ramas privat timp de un an sau cam asa ceva si apoi as fi listat compania, dar nu cred ca este o greseala”, a declarat directorul executiv al Galaxy Digital pentru Bloomberg in Toronto.

Pietele cripto au fost nemiloase fata de orice investitor care a intrat in piata la sfarsitul anului 2017. Interviul sau ar fi trebuit in mod normal sa fie unul triumfator, marcand una dintre cele mai recente listari oficiale ale unei banci comerciale specializate pe criptomonede pe o bursa importanta. El a fost in Toronto tocmai pentru acest scop: Galaxy Digital se tranzactioneaza acum pe una dintre bursele din top 10 la nivel mondial, Toronto Stock Exchange (TSX).

In schimb, intr-o anumita masura, gustul lasat de acest eveniment a fost unul dulce-amarui. Compania a obtinut un rezultat usturator in ceea ce priveste castigurile in primul trimestru, inregistrand pierderi de peste 130 milioane de dolari. Mai degraba decat un rasunator succes, ea a creat public impresia unui canar financiar schiopatand printr-un tunel foarte intunecat.

“A existat un val de companii”, a continuat domnul Novogratz, “care au fost listate in Canada si toate au inregistrat cotatii cu adevarat slabe. Cred ca autoritatile de reglementare au devenit putin nervoase si au spus: <<Hei, stai putin, sa ne asiguram ca stim ce avem aici>>”. Autoritatile de reglementare erau obisnuite cu ceea ce se numeste “preluari inverse” pentru a se obtine listarea, o procedura de care Galaxy a profitat pentru a-si atinge obiectivul, dar atunci cand criptomonedele sunt implicate aparent este suficient pentru a garanta niste verificari suplimentare.

Ambitii globale 

“Exista un nivel de verificari”, a explicat directorul general al TSX, Brady Fletcher, “care urmareste intelegerea afacerii in sine, care probabil dureaza putin mai mult decat ar dori antreprenorii ca Mike, dar pentru noi acesta este felul in care mentinem integritatea pietei.” TSX, din punct de vedere al capitalizarii, este a noua cea mai mare bursa din lume. Cu sediul in Ontario, Canada, aceasta ofera o gama larga de industrii, interne si externe, dar este cunoscuta mai ales pentru numarul mare de companii din petrol si gaze. Ofera, de asemenea, valori mobiliare traditionale, fonduri tranzactionate la bursa, fonduri mutuale, etc.

Controlul suplimentar i-a blocat efectiv pe Galaxy si pe investitorii sai, deoarece au fost doar martori pentru cateva luni, perioada in care autoritatile de reglementare au facut ceea ce fac reglementatorii inainte de listare, iar in acelasi timp pietele au scazut. Dl. Novogratz este obisnuit cu pietele fiind un fost om de fond de hedging. El este familiarizat, de asemenea, cu fenomenul cripto si este general cunoscut faptul ca a facut sute de milioane de dolari din trading pe ether si bitcoin.

Aceste abilitati au dus la crearea unei banci comerciale complete in spatiul cripto la sfarsitul anului trecut. Galaxy ofera servicii complete, tranzactioneaza active digitale, gestioneaza fonduri, acorda consultanta financiara si ofera posibilitatea de a investi in companii din zona cripto.

CEO-ul a asigurat Bloomberg: “Vom fi o companie globala; vrem sa fim tranzactionati la nivel global.” Acesta a spus ca intentioneaza sa listeze compania si in Hong Kong, Frankfurt si Londra. Pentru moment, compania din New York va tranzactiona sub Galaxy Digital Holdings Ltd, simbol GLXY la TSX Venture Exchange.

Sursa: www.bitcoin.com

Sursa foto: Pixabay

Leave A Reply

Your email address will not be published.