Proprietarul Bursei de Valori din New York se asociaza cu Microsoft si Starbucks pentru a realiza un ecosistem pentru cripto

332 0

  • ICE, compania care detine NYSE, a prezentat astazi platforma sa de active cripto, Bakkt.
  • Compania spune ca Bakkt va reprezenta un ecosistem global pentru cripto.

ICE, compania mama a cunoscutei Burse de Valori din New York (NYSE), face o miscare importanta pe piata cripto si lanseaza o platforma pentru activele digitale.

Firma, care anterior a iesit pe piata activelor digitale la inceputul acestui an cu un produs de feed-uri de date, se pare ca a studiat posibilitatea lansarii unei platforme de schimb de criptomonede. Vineri, compania a anuntat oficial ca a dezvoltat o astfel de oferta.

ICE se alatura echipei Microsoft pentru a construi Bakkt, o noua companie care va realiza un “ecosistem pentru active digitale”, inclusiv bitcoin.

Platforma ar permite oamenilor sa cumpere si sa vanda active digitale.

Alte companii care colaboreaza cu ICE pentru lansarea platformei includ BCG si Starbucks, potrivit comunicatului de presa. Compania spera ca efortul va contribui la maturizarea pietei monedelor digitale, care este cunoscuta pentru tentativele de manipulare a pietei si pentru volatilitatea crescuta. Starbucks va folosi platforma pentru a permite clientilor sai sa isi converteasca activele digitale in dolari americani in cafenelele lor.

“Prin aducerea infrastructurii reglementate si conectate, impreuna cu aplicatiile institutionale si de retail pentru active digitale, ne propunem sa generam incredere in acest tip de active la scara globala, in concordanta cu istoricul nostru care confirma ca intotdeauna am adus transparenta si incredere pe pietele anterior nereglementate”, a declarat CEO-ul ICE Jeffrey Sprecher.

 

Sursa: www.businessinsider.com

Sursa foto: Reuters

Leave A Reply

Your email address will not be published.