Inca nu exista instrumente ETF pe Bitcoin, dar investitorii americani primesc un premiu de consolare

211 0

Mult asteptatele instrumente Bitcoin ETF nu devin inca realitate, dar investitorii americani care doresc sa aiba in portofoliu instrumente bazate pe cea mai importanta criptomoneda si care doresc sa investeasca prin propriul lor cont traditional de tranzactionare, primesc acum un premiu de consolare.

Bloomberg raporteaza ca Bitcoin Tracker One, titlu tranzactionat la bursa (exchange-traded note – ETN) listat inca din 2015 pe Nasdaq Stockholm, poate fi tranzactionat acum in conturile de brokeraj din S.U.A. sub simbolul CXBTF.

“Toti cei care investesc in dolari pot acum sa acceseze aceste produse, in timp ce pana acum acestea au fost disponibile numai in euro sau in coroane suedeze”, a declarat intr-un interviu pentru Bloomberg Ryan Radloff, CEO al CoinShares Holdings – societatea-mama a companiei care ofera acest Bitcoin ETN. “Avand in vedere climatul actual din SUA in ceea ce priveste reglementarea, aceasta este o mare victorie pentru Bitcoin”.

Din punct de vedere tehnic, Bitcoin Tracker One va fi cotat ca o obligatiune externa pe o piata over-the-counter (OTC) din Statele Unite, acelasi tip de platforma care listeaza popularul Bitcoin Investment Trust (OTC: GBTC) de la Grayscale Investments.

La fel ca GBTC, CXBTF detine bitcoin in numele actionarilor, permitandu-le acestora sa investeasca in bitcoin in timp ce transfera riscul de depozitare in schimbul unei taxe anuale de administrare.

Cu toate acestea, Bitcoin Tracker One s-ar putea dovedi o optiune mai atractiva. Asta pentru ca GBTC si “varul” sau, Ethereum Classic Investment Trust (OTC: ETCG), tranzactioneaza in mod regulat cu o prima semnificativa peste valoarea activului net (NAV). CXBTF, pe de alta parte, este cotat la bursa, desi nu in SUA, oferindu-i mai multa lichiditate si ajutandu-l sa tranzactioneze pentru o prima mai mica.

“Vad acest instrument ca un produs competitiv”, a adaugat Radloff. “Produsele noastre din punct de vedere istoric nu au fost tranzacționate cu prima si sunt lichide.”

Acum ramane ca investitorii sa isi convinga furnizorii de conturi de brokeraj sa le puna la dispozitie pe platforma bitcoin ETN-ul. Multi investitori au relatat ca furnizorii lor nu sustin inca tranzactiile cu CXBTF sau le cer sa treaca prin etape suplimentare pentru a plasa o comanda, cum ar fi o discutie telefonica cu un operator si tranzactionarea instrumentelor ETN prin telefon.

Bineinteles ca adevaratul motiv pentru care multi investitori in criptomonede spera ca autoritatile de reglementare sa aprobe un ETF bitcoin este acela ca ei cred ca o asemenea masura va duce la o adoptare mai accentuata – in special pe Wall Street – si, prin extensie, la un boom masiv al cotatiei bitcoin.

Acest anunt nu este susceptibil de a avea insa acest efect, cel putin nu in masura in care ar influenta piata un adevarat ETF bitcoin. Cu toate acestea, GBTC primeste astfel primul sau competitor real in SUA, si aceasta competitie ar putea contribui la reducerea primelor de tranzactionare si va oferi investitorilor mai multe optiuni atunci cand vine vorba de pastrarea de bitcoin in modalitati favorabile din punct de vedere fiscal.

 

Sursa foto: Shutterstock

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.