Banca elvetiana Maerki Baumann va oferi servicii bancare firmelor din domeniul cripto, rezolvand astfel o problema presanta a industriei

274 0

În ciuda cresterii concurentei din partea altor tari care vor sa beneficieze de pe urma boom-ului cripto, Valea Cripto din Elvetia pare ca vine putenic din urma.

Banca elvetiana Maerki Baumman va deschide conturi companiilor cripto

Revenirea se bazeaza in mare pe decizia celei de-a doua banci elvetiene – Maerki Baumann din Zurich – de a crea parteneriate cu firme din industria cripto, rezolvand in acest fel o mare problema. Stirea a fost facuta publica de publicatia financiara International Investment.

Anterior, doar Falcon Private Bank din Zurich era singura banca dispusa sa ofere servicii companiilor din domeniul blockchain. Anul trecut, Falcon chiar a inceput sa ofere servicii de management al activelor cripto printr-un parteneriat cu Bitcoin Suisse AG.

Spre deosebire de Falcon, Maerki Baumann nu are inca in plan sa ofere servicii de management al activelor cripto sau de depozitare. Totusi, banca a publicat recent un raport despre criptomonede in care spune ca are in atentie aceasta clasa de active.

Din cuprinsul raportului:

“Maerki Baumann are in atentia sa evolutia acestor instrumente de investitii dar si progresele inregistrate in zona de reglementare, fara a se expune pe aceasta clasa noua de active deocamdata. Aici ne referim atat la investitiile in criptomonede, dar si la investitiile necesare in tehnologia necesara pentru tranzactionarea si depozitarea acestor instrumente.”

“Maerki Baumann este in principiu pregatita sa accepte fonduri provenite din activitati cu crptomonede, fie ca este vorba de activitati speculative, de plata a furnizarii de servicii sau din profit generat de minarea criptomonedelor”, au mai declarat reprezentantii bancii.

Oprirea marelui exod cripto

cryptocurrency

Autoritatile de reglementare elvetiene, care au avut o abordare favorabila a domeniilor cripto si blockchain, si-au exprimat recent ingrijorarile referitor la exodul companiilor cripto din Valea Cripto, o serie de plecari care s-au corelat cu inchiderea a doua mici banci care erau deschise fata de firmele care desfasurau activitati cu criptomonede.

Urmare inchiderii acestor banci, companiile din industrie au avut dificultati in a gasi parteneri din zona bancara, un obstacol care pune piedici sectorului in multe zone din lume.

Multi expati din Crypto Valley au deschis firme in Malta, dupa ce reglementarile favorabile pentru industria cripto au intrat in vigoare in noua “Blockchain Island”, in timp ce altii s-au indreptat spre jurisdictii mai permisive cum ar fi Liechtenstein sau the British Virgin Islands.

Decizia Maerki Baumann de a lucra cu firmele din industria cripto ar putea ajuta la pastrarea acestui tip de companii in Elvetia, permitand astfel tarii sa ramana un hub important pentru domeniile criptomonedelor si cel al blockchain.

Sursa foto: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.