Union Bank AG din Liechtenstein – prima banca licentiata care anunta lansarea propriei criptomonede

241 0

Union Bank AG din Liechtenstein a anuntat ca va lansa propria criptomoneda. Avem asadar prima banca traditionala, reglementata si licentiata, care se implica total in industria cripto.

In cuprinsul anunțului se spune:

“… o initiativa inovatoare avand ca subiect blockchain si criptomonedele: banca licentiata din Liechtenstein va fi prima din lume care va emite propriul security token, urmat imediat de lansarea unei criptomonede pentru plata care va fi garantata in moneda fiat”.

Banca sustine ca criptomoneda pe care se pregateste sa o lanseze va fi in conformitate cu cerintele Autoritatii Pietei Financiare, institutia de reglementare din Liechtenstein.

Banca este cunoscuta pentru faptul ca furnizeaza servicii companiilor inregistrate in Germania, Elvetia si Austria. Mai mult, Union Bank a sustinut intotdeauna Ofertele Initiale de Moneda (ICO) si criptomonedele si a incheiat parteneriate cu mai multi brokeri de criptomonede si consultanti avand ca unic scop sprijinirea clientilor bancii prin oferirea de servicii facile de schimb din criptomoneda in monede fiat.

Mai mult, reprezentantii bancii au declarat ca isi vor adapta rapid serviciile oferite clientilor pentru a face fata noilor provocari aduse de adoptia criptomonedelor. În plus, banca se va transforma intr-o “banca de investitii blockchain cu servicii complete” si va continua prin a adopta complet tehnologia blockchain prin implementarea sa in toate procesele. Pentru a-si atinge obiectivele, Union Bank va colabora cu Verum Capital AG, una dintre cele mai importante companii din domeniul blockchain din Elvetia.

Banca a mai anuntat ca va deveni “un furnizor unic de servicii cripto si blockchain” si in acest sens va aduce impreuna noile tehnologii (tehnologia blockchain si criptomonedele) cu cele mai bune practici din bankingul traditional.

M.H. Dashmaltchi, Presedintele Consiliului Director al Union Bank AG, a declarat:

“Obiectivul nostru este sa devenim prima banca blockchain de investitii si sa furnizam solutii concrete care sa conduca la cresterea eficientei, scaderea costurilor si sa genereze noi oportunitati de business pentru clientii si partenerii nostri. Ca o banca total reglementata si licentiata suntem intr-o pozitie privilegiata din care putem combina avantajele tranzactionarii bancare cu posibilitatile intrinseci ale tehnologiei blockchain.”

Presedintele a adaugat in continuare:

“Ca atare, moneda de plata Union Bank Payment Coin bazata pe monede fiat are potentialul de a perturba abordarea tranzactiilor transfrontaliere internationale. Prin initiativa noastra, investim in viitor si devenim prima banca blockchain de investiții cu renume in lume.”

Recent, Binance, una dintre cele mai mari platforme de schimb de criptomonede din lume, a anuntat ca va colabora cu Liechtenstein Cryptoassets Exchange (LCX) avand ca scop principal lansarea unei paltforme de schimb cripto-fiat.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.