Banca Mondiala lanseaza saptamana aceasta primele obligatiuni blockchain pe Ethereum in valoare de 73 milioane de dolari

2.09K 0

Banca Mondială a fixat pretul pentru ceea ce se considera a fi “prima obligatiune blockchain publica” la 100 de milioane AUD (73 milioane dolari) intr-o intelegere care se va parafa saptamana aceasta.

Obligatiunea cu scadenta la doi ani, conceputa pentru a imbunatati eficienta finantarii automate pentru tarile cu saracie extrema prin eliminarea unui proces manual de vanzare a obligatiunilor vechi de zeci de ani, va fi lansata la 28 august de catre Commonwealth Bank of Australia (CBA), a informat Reuters joia trecuta.

Supranumita “Bondi” ca acronim al “Blockchain Operated New Debt Instrument” (nou titlu de creanta tranzactionat pe blockchain) – cu un indiciu subtil catre faimoasa plaja Bondi din Australia – obligatiunea va avea CBA ca unic aranjor și va avea un randament de 2.251%. Obligatiunea a fost proiectata pentru o listare de tip “kangaroo” (obligatiuni emise in Australia, in dolari australieni de catre institutii din alte țări) la 23 de puncte de baza peste ratele de referinta ale Australiei, a adaugat CBA in raport.

Spre deosebire de alte proiecte pilot similare dezvoltate pe blockchain, CBA a insistat asupra faptului ca Bondi marcheaza prima ocazie in care o emitere legala de obligatiuni – complet emisa si gestionata pe blockchain – atrage capital de la investitorii publici.

Banca Mondiala emite obligatiuni avand o valoare anuala totala medie intre 50 si 60 miliarde de dolari pentru dezvoltarea durabila in tarile emergente.

Bondi va fi emisa si gestionata pe un blockchain privat Ethereum operat de Banca Mondiala la Washington și CBA in Sydney. De asemenea, proiectul presupune ca Banca Mondiala sa utilizeze platforma de cloud computing a Microsoft. Dupa cum a anuntat anterior Banca Mondiala, Microsoft a confirmat deja “capacitatile, securitatea și scalarea” oferite de Ethereum pentru emiterea de obligatiuni.

Sursa imagine: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.