Coreea de Nord va gazdui prima conferinta internationala crypto

611 0

Desi afectata de sanctiunile internationale, Coreea de Nord intentioneaza sa gazduiasca in octombrie prima sa conferinta internationala axata pe criptomonede si tehnologia blockchain.

Potrivit postului de radio Asia Libera, evenimentul se va desfasura in capitala “regatului solitar”, Phenian, pe o perioada de doua zile incepand cu 1 octombrie.

Conform diferitelor rapoarte, la conferinta se asteapta sa participe experti in blockchain si criptomonede din intreaga lume. Nu au fost furnizate inca informatii cu privire la modul in care autoritatile nord-coreene se gandesc sa promoveze evenimentul si sa atraga participantii, avand in vedere ca tara are o industrie turistica de conferinte subdezvoltata si ca unele tari, cum ar fi Statele Unite, le-au interzis cetatenilor lor sa calatoreasca in Coreea de Nord, cu exceptia unor ocazii exceptionale.

Evenimentul este programat sa se incheie cu o sesiune de networking cu liderii mediului de afaceri din Coreea de Nord. Surse anonime au declarat pentru Radio Free Asia ca obiectivul din spatele gazduirii conferintei este sa demonstreze capacitatile tehnologice ale tarii asiatice.

Solutii creative

Aceasta initiativa apare intr-un moment in care un raport intocmit de Banca de Dezvoltare din Koreea, o institutie financiara de stat din Coreea de Sud, a sustinut ca exista dovezi ale unor operatiuni de mining de criptomonede, care ar fi fost realizate de catre regimul nord-coreean anul trecut in perioada mai-iulie. Cu toate acestea, potrivit agentiei de stiri Yonhap operatiunile ar fi esuat, dar motivele nu sunt inca publice.

Raportul Bancii de Dezvoltare din Coreea pare sa confirme concluziile trase anterior ca “regatul solitar” ar putea privi criptomonedele ca pe o modalitate de a evita sanctiunile impuse tarii sau ca modalitate de finantare a regimului lui Kim Jong-un, conducatorul tarii.

Escrocheriile nord-coreene

La inceputul acestui an, a fost facut public faptul ca oficiali ai serviciilor de informatii din Coreea de Sud au informat parlamentul tarii ca hackerii sustinuti de statul nord-coreean au furat anul trecut miliarde de dolari in criptomonede prin atacarea platformelor de schimb. In timpul unui briefing, un membru al comisiei parlamentare de intelligence, Kim Byung-kee, a facut aluzie la faptul ca hackerii au obtinut informatii personale de pe platformele de schimb de criptomonede, precum si informatiile private ale clientilor lor prin phishing.

“Coreea de Nord a trimis e-mailuri care ar fi putut sa atace schimburile de criptomonede si sa sustraga informatiile personale ale clientilor lor si au furat (criptomonede) in valoare de miliarde de dolari”, a afirmat Byung-Kee la vremea respectiva.

Baiatul rau din lumea cripto

Aceste atacuri nu au fost neasteptate. In septembrie anul trecut, de exemplu, compania de cybersecurity FireEye a avertizat ca hackerii sponsorizati de stat din Coreea de Nord au vizat schimburi de criptomonede din Coreea de Sud, in vederea furtului de bitcoin si al altor active digitale. Aceste tentative au vizat evitarea sanctiunilor, precum si obtinerea de fonduri menite sa sustina regimul. Si asa cum a comunicat serviciul de informatii din Coreea de Sud, raportul FireEye a indicat ca atacurile asupra platformelor de schimb au fost precedate de campanii de phishing.

 

Sursa imagine: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.