Bursa de valori din Singapore adopta tehnologia blockchain pentru tranzactii mai rapide

884 0

Bursa primara din Singapore a anuntat semnarea unui parteneriat cu banca centrala din Singapore pentru a dezvolta o platforma de tip blockchain pentru decontarea titlurilor de valoare.

Intr-un anunt facut vineri, Bursa din Singapore (SGX) a dezvaluit detalii despre un nou parteneriat cu Autoritatea Monetara din Singapore (MAS) – banca centrala a tarii – pentru a spori capacitatea sistemului actual “Delivery versus Payment” (DvP) cu ajutorul automarizarilor bazate pe contracte smart in blockchain.

Proiectul va utiliza si va construi pe blockchain-ul dezvoltat de banca centrala printr-un efort propriu in cadrul unui proiect prin care se intentioneaza tokenizarea dolarului din Singapore intr-o moneda digitala, denumit “Proiectul Ubin”.

In cele din urma, parteneriatul vizeaza dezvoltarea unui mecanism DvP care sa permita institutiilor sa tranzactioneze si sa deconteze titluri de valoare – tokenizate digital – prin intermediul mai multor platforme blockchain, eliminand in acelasi timp riscurile intrinseci valorilor mobiliare si imbunatatind eficienta operationala.

Implicarea comuna “va permite institutiilor financiare si investitorilor corporativi sa efectueze tranzactii simultane si decontari finale cu tokenuri si cu valori mobiliare, imbunatatind eficienta operationala si reducand riscurile de decontare”, a spus SGX.

Directorul de IT al SGX si seful proiectului, Tinku Gupta, a declarat:

“Proiectul va implementa tehnologia blockchain pentru a lega in mod eficient transferul de fonduri si transferul de valori mobiliare, eliminand atat riscul cumparatorilor, cat si pe cel al vanzatorilor in procesul de livrare versus plata”.

Un anunt similar din partea bancii centrale din Singapore a subliniat ca gigantul bursier Nasdaq, compania de audit din “big four”, “Deloitte”, si startupul blockchain Anquan sunt parteneri pe zona de tehnologie a initiativei.

„Tehnologia Blockchain transforma radical modul in care tranzactiile financiare sunt efectuate astazi, iar capacitatea de a efectua tranzactii fara probleme in blockchain va deschide o multime de noi oportunitati de afaceri,“ a declarat Sopnendu Mohanty, sef FinTech la banca centrala din Singapore.

Un promotor activ in cercetarea tehnologiei blockchain, banca centrala din Singapore a emis deja tokenurile digitale ale dolarului din Singapore pe un blockchain privat Ethereum in timpul primei faze a proiectului Ubin anul trecut.

Sursa imagine: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.