Australia va dezvolta o platforma blockchain la nivel national

676 0

Organizatia de Cercetare Stiintifica si Industriala din cadrul Commonwealth-ului (CSIRO) a anuntat formarea unui consortiu in parteneriat cu IBM si firma de avocatura Herbert Smith Freehills, avand ca scop construirea unei platforme de contracte inteligente la scara larga, pentru o multitudine de industrii, care sa fie folosita de companiile australiene pentru a colabora si a face business.

Blockchainul National Australian

Platforma, care va fi numita Blockchainul National al Australiei (ANB), este prezentata ca o infrastructura care poate revolutiona economia digitala a Australiei, ajutand companiile din intreaga tara sa utilizeze contracte inteligente executorii legal si sa faca schimb de date, precum si sa confirme statusul si autenticitatea contractelor.

Cand va fi pe deplin operationala, ANB va permite companiilor australiene sa gestioneze electronic intregul ciclu de viata al unui contract inteligent, de la negociere pana la executie, in conditii de transparenta completa si maxima incredere, pe baza accesului permis utilizatorilor platformei in functie de rolul fiecaruia.

Cu alte cuvinte, companiile australiene vor avea capacitatea de a utiliza contracte inteligente pentru a declansa automat evenimentele si procesele de business folosind repere prestabilite. Contractele legale inteligente (SLC) care vor fi puse la dispozitie prin ANB includ clauze care permit inregistrarea informatiilor din surse externe de date, cum ar fi dispozitivele IoT, cu capacitatea de a se executa automat dupa indeplinirea conditiilor enumerate in contract.

Aceasta este o extensie a cercetării extensive a CSIRO in ceea ce priveste aplicatiile potentiale ale tehnologiei blockchain pentru companiile australiene. In 2017, unitatea de cercetare Data61 a Institutului a lansat rapoarte de cercetare cuprinzatoare pentru Trezoreria Australiei in cuprinsul carora se detaliaza strategiile de adoptare a tehnologiei blockchain atat in domeniul guvernamental cat si in cel comercial din Australia.

Proiect Pilot

Potrivit informatiilor furnizate de CSIRO, Herbert Smith Freehills, Data61 și IBM vor lansa initial ANB ca proiect pilot folosind IBM Blockchain. In cazul in care pilotul are succes, planul este de a implementa infrastructura blockchain in intreaga Australie dar si in afara acesteia.

Discutiile sunt deja facute pentru a aduce autoritati de reglementare, banci, firme de avocatura si intreprinderi australiene in proiectul pilot, care urmeaza sa inceapa inainte de sfarsitul anului 2018.

Prefatand lansarea pilotului, Paul Hutchison, vicepresedinte si partener Cognitive Process Transformation la IBM Global Business Services, a declarat:

“IBM Blockchain si IBM Cloud ofera cel mai inalt nivel de securitate chiar si pentru industriile puternic reglementate, cum ar fi asistenta medicala si activitatea guvernului, iar IBM are o vasta experienta in construirea de retele blockchain dar si in reunirea de mari consortii axate pe rezolvarea problemelor importante de business. Blockchain va fi pentru tranzactii ceea ce internetul a fost pentru comunicare – ceea ce porneste ca un instrument de schimb de informatii devine transformator dupa ce este adoptat la scara larga. ANB ar putea fi punctul de inflexiune pentru blockchainul comercial, stimuland inovatia si dezvoltarea economica in intreaga tara.”

De cealalta parte, dr. Mark Staples, cercetator stiintific la Data61, si-a exprimat optimismul ca ANB va genera o gama interesanta de noi oportunitati pentru afacerile australiene.

El a spus:

“Prin cercetarile noastre am identificat tehnologia registrelor distribuite ca fiind o oportunitate semnificativa pentru Australia de a obtine cresteri de productivitate si de a stimula inovatia locala. Autonomia Data61 si expertiza sa de varf, vor contribui la catalizarea crearii unei infrastructuri digitale pentru intreprinderile australiene in vederea trecerii la un viitor digital. Pentru contractele complexe dintre companii, exista oportunitati uriase de a beneficia de rezultatele cercetarii noastre in domeniul arhitecturii blockchain si in dreptul computational. Contractele inteligente au numeroase aplicatii si pe masura ce ANB progreseaza, asteptam cu nerabdare sa exploram alte cazuri de utilizare.”

In luna iulie platforma financiara blockchain we.trade de la IBM a inregistrat primele sale tranzactii live dupa mai mult de un an de dezvoltare.

 

Sursa imagini: CSIRO si bitrates.com

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.