Bursa Nationala din Turcia Dezvolta o Platforma Blockchain

320 0

Borsa Istanbul, bursa de stat din Turcia a anuntat dezvoltarea unei platforme de tip blockchain care va stoca detaliile noilor clienti si va distribui documente intr-o retea descentralizata.

Intr-un anunt facut miercuri, operatorul bursei a declarat ca platforma blockchain a fost dezvoltata intern pentru a adopta normele Know Your Customer (KYC), pentru a inregistra noi clienti si pentru a distribui in siguranta informatii si documente intr-o “platforma rapida, fiabila si transparenta”.

De remarcat ca platforma blockchain a permis deja unui numar de entitati, inclusiv Borsa Istanbul, depozitarului national, autoritatii de compensare și decontare sa distribuie si sa sincronizeze bazele lor de date cu clienti.

In declaratiile publicate de revista locala Anadolu, se mai spune:

“Cu proiectul bazat pe blockchain dezvoltat de echipa IT a Borsa Istanbul, au fost sincronizate informatiile din bazele de date cu clientii Borsa Istanbul, ai Bancii de Compensare, Decontare și Depozitare din Istanbul (Takasbank) si ai Depozitarului Central al Valorilor Mobiliare din Turcia (MKK).”

In plus, gestionarea documentelor si editarea informatiilor despre clienti vor fi facilitate in reteaua blockchain.

“In acest fel, se vor evita posibilele greseli in introducerea informatiilor in baza de date”, se arata in declaratie.

Platforma este adaptata tehnic si capabila sa “efectueze un numar mare de operatiuni si poate fi folosita si in alte proiecte”, iar modelul de securitate beneficiaza de garantiile solide oferite de tehnologia blockchain.

Initiativa se alatura unei industrii in crestere in care unele dintre cele mai mari burse de valori din lume au trecut din ce in ce mai mult la tehnologia blockchain pentru diverse aplicatii. In ciuda unei mici intarzieri, Australian Securities Exchange (ASX) va deveni prima bursa importanta din lume care va integra complet blockchain ca tehnologie de baza pentru procesele post-tranzactionare.

Luna trecuta, bursa de la Singapore a confirmat un proiect comun cu banca centrala a tarii pentru tranzactionarea si decontarea titlurilor de valoare sub forma tokenurilor digitalizate intr-o retea blockchain. Bursa de Valori din Hong Kong, cea de-a sasea cea mai mare bursa din lume, se indreapta și ea spre perturbatoarea tehnologie pentru reducerea costurilor.

Luni, Deutsche Börse, bursa germana, a facut publie actiunile sale in spatiul blockchain prin lansarea unui departament specializat in criptomonede si blockchain.

Sursa imagine: www.newsonturkey.com

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.