Franta a facut publice cateva repere ale reglementarilor pe care le pregateste si care sunt favorabile sectorului cripto si ICO-urilor

676 0

Franta este in curs de a adopta un nou set de reglementari pentru ofertele initiale de moneda (ICO). Ministrul francez al Finantelor si al Economiei, Bruno Le Maire, a facut publice ultimele noutati.

Noile reglementari construiesc un cadru legal care permite institutiilor franceze sa utilizeze ofertele initiale de moneda (ICO) ca mijloc de atragere a capitalului. Legislatia va permite autoritatilor financiare franceze, Autorité des Marchés Financiers (AMF), sa emita licente si sa autorizeze companiile care doresc sa utilizeze ICO-urile ca mijloc de atragere a capitalului. Acestea vor fi obligate sa transmita catre AMF informatii despre ICO, oferind investitorilor posibilitatea de a-si realiza propriile actiuni de due-dilligence inainte de a-si asuma un angajament financiar.

Reglementarile prevad ca ICO-urile trebuie sa ofere investitorilor garantii. Ele trebuie sa publice si o definitie clara a cripto-tokenului pe care il vor emite.

Conform noilor prevederi legale pregatite de autoritatile franceze, un token este definit ca fiind “o proprietate necorporala reprezentand, sub forma numerica, unul sau mai multe drepturi care pot fi emise, inregistrate, conservate sau transferate utilizand un mecanism comun de inregistrare electronica prin care se faciliteaza identificarea directa sau indirecta a proprietatii respective”.

Noul cadru legal face parte dintr-un efort sporit al presedintelui francez Emmanuel Macron de a atrage antreprenorii si de a stimula dezvoltarea afacerilor. Este de asteptat sa protejeze interesele investitorilor si sa atraga inovatori din zona blockchain din intreaga lume.

Conform cu intentia presedintelui Macron de a stimula economia franceza, noul cadru favorizeaza piata criptomonedelor, oferind mai multa siguranta pentru investitorii potentiali, permitand in acelasi timp adoptarea solutiilor inovatoare de catre noile companii. Nu este o surpriza deoarece, la inceputul acestui an, Le Maire s-a referit la tehnologia blockchain ca fiind o “revolutie” care va “face economia mai eficienta”.

Se preconizeaza ca noua legislatie sa intre in vigoare cel tarziu la inceputul anului 2019.

 

Surse imagini: thecoingraph.com, ICOnow.net

Leave A Reply

Your email address will not be published.