Google pare ca va ridica treptat interdictiile pentru publicitatea companiilor din zona cripto

609 0

Gigantul Google retrage treptat interdictia de publicitate pe care a impus-o in aprilie companiilor din industria cripto. Incepand cu luna octombrie, Google va permite exchange-urilor reglementate de criptomonede sa faca publicitate in SUA si Japonia.

Potrivit anunțului, “agentiile de publicitate vor trebui sa fie certificate de Google pentru tara in care se vor difuza anunturile lor. Agentii de publicitate vor putea solicita certificarea odata ce politica va fi lansata în octombrie”.

Google a interzis reclamele pentru criptomonede in luna iunie, pentru a proteja consumatorii de inselatorii, in special de ofertele initiale de moneda frauduloase (ICO). Interdictia masiva a afectat inclusiv serviciile oferite de traderi profesionisti si de platformele de portofel electronic.

Interdictia s-a viralizat in lumea online si a condus la interdictii diferite aplicate de catre Facebook, LinkedIn, Twitter, Snapchat si Mailchimp. Blocada nu a oprit insa doar ICO-urile frauduloase, dar a afectat negativ si proiectele blockchain legitime, a impiedicat promovarea acestora, a incetinit adoptia si a amplificat temerile legate de intarzierea acceptarii la scara larga a criptomonedelor.

In urma interdictiilor initiale, sase tari s-au asociat si au intentat un proces in instanta impotriva gigantilor din internet.

In urma actualelor modificari agentii de publicitate din orice jurisdictie pot solicita certificarea. Daca aceasta le este aprobata, anunturile lor vor fi difuzate in SUA si Japonia.

Facebook a retras interdictia privind anunturile pentru afacrile din zona cripto in luna iunie.

Inainte de ultima actualizare a politicii sale, in iulie Google a rulat in continuare un numar limitat de campanii cripto.

Compania mama a companiei Google, Alphabet, realizeaza din publicitate 86% din veniturile sale totale, incasand peste 54 de miliarde de dolari din reclame doar in prima jumatate a anului 2018. Fata de anul trecut, afacerile Google au crescut cu 21%.

Sursa imagine: coinpedia.org

Leave A Reply

Your email address will not be published.