Guvernul Kenyei sfatuit sa inlocuiasca numerarul cu monede digitale

526 0

Liderul grupului de lucru pentru tehnologia blockchain si inteligenta artificiala, Bitange Ndemo, a sfatuit recent guvernul kenyan sa-si tokenizeze economia pentru a face fata mult mai eficient problemelor din ce in ce mai mari de coruptie si incertitudinii.

Ndemo si-a facut cunoscute opiniile in timpul unei intalniri intre reprezentantii ministerului comunicatiilor si tehnologiei informatiei si membrii sectorului privat. El a mentionat ca tara din Africa de Est are nevoie de o moneda digitala care sa circule in paralel cu moneda traditionala.

“Trebuie sa incepem sa tokenizam economia oferind stimulente tinerilor sa accepte sa fie platiti pentru munca lor prin intermediul token-urilor care pot fi convertite ulterior in moneda Fiat”, a declarat Ndemo.

Kenya – o tara deschisa pentru inovatie

Kenya este una dintre tarile cele mai importante din Africa in ceea ce priveste dezvoltarea sectorului blockchain si al criptomonedelor. Cea mai mare parte a marilor tranzactii pe blockchain din regiune au provenit din Kenya. Dincolo de tranzactii, natiunea est-africana este de remarcat pentru mediul prietenos pe care il ofera nu numai afacerilor blockchain, ci si inovatiilor tehnologice in general.

Dezbaterile legislative actuale privind programele legate de blockchain si criptomonede arata interesul pe care il are guvernul kenyan pentru tehnologia blockchain. Acest lucru este evident daca avem in vedere efortul continuu al guvernului de a gasi cadrul de reglementare adecvat pentru aceasta tehnologie.

In august 2018, comisia electorala a tarii a dat chiar semne de adoptare a tehnologiei blockchain in procesele de votare.

Potrivit lui Ndemo, token-urile sunt asemanatoare punctelor de loialitate oferite la supermarketuri, pot fi convertite in monede si pot fi folosite pentru a cumpara bunuri de orice fel la alegerea utilizatorului.

Este nevoie de campanii de informare publica

Grupul de lucru pentru inteligenta artificiala si tehnologia bazelor de date distribuite, care a fost inaugurat in martie, a recomandat de curand ca o moneda digitala a bancii centrale sa circule cu o valoare nominala fixa si ca mijloc de plata valabil. Aceasta este o idee care a fost anulata, sau mai degraba pusa la pastrare pentru moment.

Reprezentantul ministerului kenyan pentru IT&C, Jerome Ochieng, a remarcat totusi ca trebuie sa existe un nivel sporit de informare cu privire la tokenuri si la modul de utilizare a acestora inainte de a se putea lua orice decizie importanta. El considera ca informarea publica in acest domeniu este un factor foarte important care trebuie rezolvat inainte de orice actiune guvernamentala serioasa.

“Nu suntem foarte entuziasti in momentul de fata, desigur ca o asemenea decizie se va lua la un moment dat, dar mai intai vrem ca oamenii sa ințeleaga folosirea tokenurilor”, spune Ochieng.

Grupul de lucru condus de Ndemo continua misiunea sa de identificare a conceptelor de aplicatii adecvate si implementabile legate de tehnologia blockchain in domeniile tehnologic si economic din Kenya. Acest lucru va consolida si mai mult pozitia tarii ca un centru de inovare si o natiune care se dezvolta rapid, mai ales atunci cand vine vorba de inovare.

Sursa imagine: bitcoinmagazine.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.