Fondurile cripto reprezinta 20% din totalul fondurilor de hedging lansate in 2018

383 0

Numarul de fonduri de hedging cripto a crescut semnificativ in 2018, in ciuda unei piete in stagnare, conform unui studiu recent.

Conform portalului CryptoFundResearch.com, fondurile de hedging cripto reprezinta in prezent 20% din totalul fondurilor de hedging lansate in 2018. Pana la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al acestui an au fost deschise 90 noi fonduri cripto, iar numarul lor ar putea ajunge la 120 pana la sfarsitul anului. Aceste numere sunt cu 1,69% mai mari decat in 2017 si cu 471% mai mari decat in 2016. In general, exista 600 de fonduri de hedging care se preconizeaza ca vor fi lansate in acest an.

“Numarul fondurilor de hedging cripto a crescut foarte mult de la inceputul anului 2017. Doua treimi din toate fondurile cripto operationale au fost lansate in ultimele sapte trimestre, pana in trimestrul III 2018”, se arata in raport.

CryptoFundResearch.com subliniaza, de asemenea, ca fondurile cripto de hedging reprezinta doar o parte din cele aproximativ 622 de fonduri cripto, un numar care include si fonduri bazate pe capital venture si fonduri de private equity. Impreuna, acestea detin active in valoare de 4 miliarde de dolari.

Piata in stagnare – un context favorabil pentru noi intrari pe piata

Afluxul brusc de noi fonduri cripto in industria fondurilor de hedging vine intr-un moment in care piata se afla intr-o perioada de stagnare. Capitalizarea pietei cripto a scazut cu peste 70% in acest an, dupa atingerea valorilor sale maxime la sfarsitul anului 2017. De altfel, multe fonduri cripto noi au fost lansate pe parcursul anului trecut. Majoritatea acestora au raportat mai mult de 50% pierderi, potrivit unui studiu realizat de catre Autonomous Next, publicat in trimestrul al doilea al acestui an.

Joshua Gnaizda, fondatorul Crypto Fund Research, considera ca noile lansari de hedging cripto sunt departe de a se opri in ciuda conditiilor nefavorabile de pe piata. Acesta a declarat:

“In mijlocul declinului din 2018 in ceea ce priveste lansarea fondurilor de hedging traditionale, fondurile cripto de hedging reprezinta o absurditate notabila. Preturile criptomonedelor au fost in stagnare in cea mai mare parte a anului, iar incertitudinea in legatura cu reglementarea persista in mare parte din lume […] Desi nu credem ca rata noilor lansari este sustenabila pe termen lung, exista in prezent putine semne de incetinire semnificativa”.

Performanța criptomonedelor in Q3 pare totusi a fi atingerea si consolidarea punctului de minim. Bitcoin, de exemplu, a reusit sa formeze o zona de sustinere puternica sub 6 000 de dolari, ceea ce a dus la teorii conform carora valoarea sa nu va scadea sub acest nivel. Se banuieste ca multi investitori institutionali au intrat pe pozitii lungi in jurul aceluiasi nivel, cel mai recent caz fiind cel al Fundatiei Universitatii Yale, care a investit in doua fonduri cripto de hedging, motiv pentru care managerii fondurilor de hedging sunt inclinati sa includa activele cripto in portofoliul lor.

 

Sursa imagine: cryptoiscoming.com

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.