25000 de magazine online din Germania incep din 2019 sa accepte plata cu criptomonede

993 0

Potrivit CNBC, valoarea totala in Bitcoin cheltuita pentru cumparare de bunuri si servicii a crescut de la 9,8 milioane de dolari în 2013 la 190,2 milioane în 2017. Totusi, in ciuda acestei evolutii piata ramane foarte mica. Un studiu publicat de Bank of Netherlands in februarie 2018 sustine ca doar doua procente din comerciantii online au inceput sa accepte criptomonede, chiar daca interesul manifestat este unul “substantial”.

API-ul Utrust se concentreaza pe acceptarea criptomonedelor la nivel global, atat la puncte de vanzare, cat si online. Acest set de instrumente va consta, de asemenea, dintr-un sistem de atenuare a conflictelor, o asigurare a compensarii si o criptomoneda proprie care va creste puterea de cumparare pe platforma.

Utrust a incheiat parteneriate strategice in Europa pentru a-si construi un “cap de pod” in vederea viitoarei expansiuni. A semnat cu Gambio.de, un furnizor german de solutii de comert electronic, care deserveste peste 25.000 de magazine online. Potrivit estimarilor Utrust, magazinele care folosesc Gambio genereaza aproximativ 30% din veniturile din comertul electronic din Germania si, astfel, reprezinta o pozitie excelenta de pornire pentru Utrust, pozitie din care ulterior va putea sa se extinda pe intreg continentul.

Utrust sustine ca, prin acest parteneriat, mii de comercianti vor putea accepta cu usurinta criptomonedele, primind echivalent in fiat in conturile lor bancare. Clientii lor vor avea, de asemenea, acces la un portofel digital propriu care va permite tranzactii cu taxa zero. Utrust crede ca numarul mare de comercianti va creste cifrele mici ale utilizarii criptomonedelor, castigand o pozitie importanta in viitoarea economie cripto.

“Crypto PayPal”

“In trei ani veti putea sa platiti online [cu criptomonede] la principalii comercianti. Acest lucru va disparea apoi in urmatorii cinci ani. Cred cu tarie ca in viitor, in zece ani, vom avea criptomonede emise de stat in economiile cele mai importante”.

Protocolul Utrust are, de asemenea, un mecanism integrat pentru solutionarea litigiilor, in care arbitrii pot sa medieze intre cumparator si vanzator daca acestia nu sunt de acord cu privire la rambursarea sau eliberarea fondurilor în 30 de zile.

In timp ce unele companii, cum ar fi BitPay, si-au asumat deja provocarea de a depasi decalajul dintre vanzatorii cripto si cei traditionali, Utrust se anunta a fi drept “prima solutie de plata cu cripto care ofera tranzactii instantanee, protectie pentru cumparatori si compensare cripto-fiat”.

Utrust isi propune sa fie “PayPal of Crypto” oferind protectie atat cumparatorilor, cat si vanzatorilor, precum si avantajul suplimentar al restituirilor platite in cripto in cazul aparitiei unui litigiu. Compania a anunțat recent ca fostul sef al parteneriatelor europene ale eBay, precum si seful din UK pentru parteneriatele PayPal cu marketplace-urile si marii comercianti, Sanja Kon, au venit in echipa Utrust. Aceste intariri ale echipei, potrivit companiei, vor aduce expertiza traditionala din domeniul comertului electronic in vederea eliminarii decalajului dintre utilizarea monedelor digitale si utilizarea monedelor fiat.

 

Sursa imagini: coinidol.com, cryptocoinspy.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.