O importanta institutie din Australia sustine adoptia Bitcoin pentru cel putin 11 milioane de clienti

236 0

O institutie cu o vechime de peste 200 de ani din Australia sustine adoptia Bitcoin pentru un imens portofoliu de clienti de peste 11 milioane de persoane.

Compania australiana de posta ofera un nou serviciu de identitate digitala denumit Digital iD, care poate fi utilizat legal pentru a face mult mai rapid si putin stresant procesul de semnare a tranzactiilor de schimb Bitcoin-FIAT efectuate pe platformele locale de schimb. Astfel utilizatorii nu mai trebuie sa trimita selfieuri si sa astepte cateva zile pentru verificare.

Dupa cum relateaza portalul local de stiri Mickey, australienii pot folosi Digital iD pentru a se inregistra pe o platforma de schimb de criptomonede in cateva minute.

“Digital iD ofera oamenilor mai mult control asupra datelor personale pe care le pun la dispozitia diferitelor entitati”, spune directorul general al Digital iD, Cameron Gough. “De exemplu, cei mai multi oameni prezinta permisul de conducere pentru a dovedi ca pot intra legal intr-un bar, in conditiile in care tot ce ar fi necesar sunt numele si data nasterii – nu toate acele informatii care se regasesc in permisul de conducere, inclusiv adresa dumneavoastra completa”.

Prima companie din zona Bitcoin care va adopta Digital iD este Digital Surge, o platforma de schimb de criptomonede cu sediul in Brisbane, care a anuntat ca serviciul este in prezent in functiune. De asemenea, serviciul este disponibil si poate fi folosit in relatiile cu companiile australiene Coinjar și Coinloft.

Acesta este unul dintre numeroasele progrese pe care Australia le-a facut in zona blockchain.

Fie ca este vorba de influxul de bancomate Bitcoin, experimente cu tehnologiile smart city sau parteneriatul de 750 milioane dolari cu IBM pentru a accelera adoptia tehnologiilor emergente, cum ar fi inteligenta artificiala si blockchain, este clar ca Australia are ca scop sa fie un lider in industria cripto.

Sursa imagini: postandparcel.info, gov.au.

Leave A Reply

Your email address will not be published.