Comerciantii din China au dreptul de a accepta plata in Bitcoin si alte criptomonede

367 0

Dupa cum relateaza CnLedger, o sursa credibila de stiri despre criptomonede din China, comerciantii chinezi pot accepta in mod legal criptomonedele ca metoda de plata.

Curtea de Arbitraj International din Shenzhen a recunoscut oficial Bitcoin drept proprietate, permitand persoanelor fizice si companiilor sa detina si sa transfere Bitcoin fara a fi in conflict cu reglementarile financiare existente.

“Curtea chineza confirma faptul ca Bitcoin este protejat prin lege. Curtea de Arbitraj International din Shenzhen a decis intr-un caz care implica criptomonede. In cadrul verdictului: legislatia chineza nu interzice detinerea si transferarea de bitcoin, care ar trebui să fie protejat prin lege datorita naturii proprietatii si valorii sale economice”.

Circulatia Bitcoin si platile cu Bitcoin nu sunt ilegale in China

Katherine Wu, cercetator cripto la Messari, a tradus si a analizat documentele emise de Curtea de Arbitraj Internațional din Shenzhen, pentru a pune in discutie rationamentul din spatele deciziei arbitrului de a considera Bitcoin drept proprietate.

In esenta, Wu a explicat ca, datorita naturii descentralizate a Bitcoin care ofera libertate financiara si valoare economica proprietarului, bunul poate fi recunoscut drept proprietate.

“Partidul sustine ca Bitcoin are caracteristici ale unei proprietati, poate fi controlata de proprietar si are o valoare economica pentru proprietar. Nu incalca legile. Acest arbitru este de acord.”, a spus Wu.

Ca atare, instanta a subliniat ca, indiferent de legalitatea Bitcoin si a altor criptomonede importante, circulatia si plata cu Bitcoin nu sunt ilegale. Inseamna ca le este permis comerciantilor sa accepte in mod liber criptomonedele ca metoda de plata fara a incalca legea locala.

“In opinia arbitrului, indiferent daca Bitcoin este legal sau nu, circulatia si plata cu Bitcoin nu sunt ilegale. Bitcoin nu are aceleasi drepturi ca fiat, dar asta nu inseamna ca detinerea sau plata cu cripto sunt ilegale”.

La inceputul acestei luni, cea mai veche publicatie tehnologica din China, Beijing Sci-Tech Report (BSTR), o companie media foarte bine cotata in China, si-a anuntat planurile de a accepta Bitcoin pentru abonamentul sau anual pentru a promova astfel utilizarea blockchain si cazurile practice de utilizare a celei mai importante criptomonede.

BSTR a anuntat ca, incepand cu anul 2019, abonamentul anual la revista sa va fi vandut la un pret de 0,01 BTC, adica aproximativ 65 USD. Daca pretul BTC va creste semnificativ in viitor, publicatia a declarat ca va compensa platile clientilor sai.

Mai multe hoteluri din marile orase din China au inceput, de asemenea, sa accepte criptomonede, dintre acesteacare unul numindu-se chiar Ethereum Hotel, oferind reduceri celor care platesc pentru serviciile sale folosind Ethereum.

Ce ne arata toate aceste evolutii despre China?

Avand in vedere pozitia optimista a Chinei fata de tehnologia blockchain si comentariile pozitive referitoare la acest sector facute de agentiile guvernamentale, a devenit si mai evident faptul ca guvernul a introdus o interdictie privind tranzactionarea de criptomonede pentru a preveni devalorizarea yuanului chinez si pentru a limita speculatiile de pe piata.

Dar, in ansamblu, guvernul ramane deschis spre criptomonede si utilizarea blockchain pentru a imbunatati infrastructurile existente si problemele legate de software si tranzactionarea datelor.

 

Sursa imagine: hackernoon.com

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.