O banca din Cehia lanseaza servicii cripto-friendly

220 0

O banca comerciala din Republica Ceha a lansat o oferta de servicii online care combina caracteristicile serviciilor financiare traditionale cu cele legate de utilizarea criptomonedelor. Expobank CZ a anuntat ca utilizatorii serviciilor sale vor putea sa tranzactioneze criptomonede, sa investeasca in startupuri si sa cumpere metale pretioase direct din conturile lor bancare.

Banca ofera acces la criptomonede si crowdfunding

Expobank CZ pretinde ca este prima banca din Europa care ofera titularilor de cont posibilitatea de a efectua tranzactii cu criptomonede, impreuna cu serviciile bancare traditionale. Noul serviciu denumit Neo se bazeaza pe platforma bancara online Expobanking. Aceasta ofera utilizatorilor un control deplin asupra activitatilor lor financiare, inclusiv asupra celor legate de criptomonede, relateaza Prague Express.

Expobank a incheiat recent parteneriate cu doua companii din sectorul cripto pentru a furniza servicii legate de criptomonede. Un acord cu Wbtcb permite clientilor bancii sa investeasca si sa tranzactioneze BTC. Potrivit unui comunicat de presa citat de mass-media ceha, clientii bancii nu vor trebui sa creeze un portofel separat pentru criptomonede. Titularii de cont verificati vor beneficia de limite mai mari pentru tranzactii.

Clientii Expobank vor avea acces la noi oportunitati de investitii in industria cripto care se afla intr-o continua crestere. Acestia vor beneficia de acces la Fundlift, cea mai mare platforma de crowdfunding din Republica Ceha si un alt partener al bancii. Investitorii vor putea sa sprijine start-urile fintech prin participarea la ofertele initiale de moneda, precum si prin achizitionarea de actiuni ale companiilor listate.

Titularii de cont Neo vor putea, de asemenea, sa investeasca in metale pretioase. Expobank a incheiat un acord cu monetaria ceha care produce monede si lingouri de aur si argint. Achizitiile si vanzarile de aur in Republica Ceha sunt scutite de impozitare. Utilizatorii noii platforme Expobank vor avea de asemenea acces la serviciile de asigurare oferite de unul dintre cei mai mari asiguratori, Allianz. De exemplu, pot achizitiona polite de asigurare pentru calatorii de afaceri direct din conturile lor.

Praga – cel mai potrivit oras pentru a plati cu criptomonede

Republica Ceha este una dintre destinatiile cele mai cripto-friendly din Europa. Capitala Praga a reusit sa se plaseze recent in fruntea unei liste cu cele mai bune orase pentru a cheltui monedele digitale, potrivit unui studiu efectuat de Fortune Jack, care a acoperit hotspoturile Bitcoin din intreaga lume. Praga gazduieste peste 150 de locatii care accepta plati cu criptomonede, inclusiv multe atractii turistice, magazine, hoteluri si restaurante.

Anul trecut, cel mai mare retailer online din tara, Alza.cz, a inceput sa accepte BTC. Primavara trecuta, una dintre cele mai mari companii de utilitati din Cehia, Pražská Plynárenská, a lansat un gateway de plati cu criptomonede pentru clientii sai.

Odata cu lansarea serviciului Neo, Expobank se asteapta sa atraga mai multi entuziasti cripto, potentiali investitori si intreprinderi care activeaza in aceasta industrie si, eventual, sa-si extinda baza de clienti. Potrivit portalului de stiri Blesk, banca are in prezent aproximativ 20.000 de clienti.

Accesul restrictionat la serviciile bancare traditionale ramane un obstacol major pentru companiile care opereaza in sectorul fintech, chiar si in jurisdictii cripto-friendly, cum ar fi Elvetia. Exista o dezbatere continua in interiorul natiunii alpine cu privire la modul de rezolvare a problemei, pentru a preveni un exod al startupurilor fintech.

 

Sursa imagini: firstorderhistorians.com, livecoinwatch.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.