Tim Draper isi mentine predictia de 250.000 USD pentru un Bitcoin

531 0

Investitorul Tim Draper, adesea amintit drept unul dintre cei mai mari optimisti sustinatori ai criptomonedelor, si-a reafirmat recent predictia referitoare la cotatia Bitcoin (BTC), sustinand ca activul digital va depasi 250.000 de dolari in cativa ani.

Tim Draper: Bitcoin (BTC) va exploda in valoare odata cu cresterea adoptiei in retail

Participand la un panel in cadrul Web Summit 2018 de la Lisabona, unul dintre cele mai importante evenimente din industria tehnologiei, Tim Draper, un antreprenor de renume mondial și investitor de risc, si-a exprimat opinia cu privire la starea curenta a pietei criptomonedelor si la evolutia sa viitoare.

Pentru cei care nu isi amintesc, in aprilie Draper a sustinut ca BTC va depasi 250.000 de dolari in urmatoarea perioada (2022), devenind astfel unul dintre cele mai simpatizate personaje din lumea cripto. Cu toate acestea, in timp ce unii dintre cei mai mari optimisti sustinatori ai Bitcoin, cum ar fi Mike Novogratz, si-au redus ulterior prezicerile pe termen scurt si mediu, Draper a ramas, in esenta, ferm in a sustine ca trendul va fi unul ascendent.

Pe scena cu Garry “BUIDL” Tan, primul investitor in Coinbase si Peter Smith, CEO al Blockchain (compania, nu tehnologia), moderatorul panelului a pus o intrebare dificila lui Draper. Intrebarea, desigur, s-a referit la prognoza lui si daca aceasta mai ramane valabila si astazi.

Foarte sigur pe el, desi intrebarea l-a luat prin suprindere, investitorul, reajustandu-si poziția pe canapea, a exclamat: “bine da … desigur!”.

Datorita estimarii sale, care este cu 4000% mai mare decat valoarea curenta a BTC, Draper a atras atentia asupra valorii fiecarui activ din intreaga lume care insumeaza aproximativ 86 trilioane de dolari.

Deci, facand niste calcule pe un servetel, investitorul a afirmat ca, daca BTC depaseste 250.000 de dolari, ar fi in continuare o “picatura intr-un pahar cu apa” in comparatie cu pietele de capital traditionale. De fapt, daca totalul activelor ar depasi cifra mentionata mai sus, BTC ar reprezenta “doar” 4,5% din averea mondiala, o suma sustenabila in ochii lui Draper.

Dar s-ar putea sa va intrebati – cum va arata piata daca se va ajunge la acea cotatie?

Ei bine, asa cum spune Draper, al carui fiu conduce fondul din San Francisco denumit Boost VC:

Tot ce trebuie sa facem este ca Bitcoin sa poata fi folosit pentru a cumpara cafea la Starbucks si dintr-o data lumea se va deschide si apoi vor spune ca “am aceasta optiune de a alege intre fiat si cripto”

El a adaugat ca “este o alegere simpla”, mentionand ca activele cripto nu au frontiere si nu pot fi cenzurate, in timp ce monedele fiat (pe care el le numeste “monede politice”) sunt in esenta limitate de frontiere, restrictii si reglementari globale.

Tan, unul dintre participantii in panel, a intarit afirmatiile lui Draper atragand atentia asupra criptomonedelor si a cazului de utilizare a Bitcoin ca mijloc de schimb in comertul cu amanuntul, nu doar ca o forma de depozitare digitala de valoare. El a explicat ca ar fi avantajos pentru consumatori sa efectueze tranzactii prin intermediul sistemelor descentralizate, deoarece elimina puterea entitatilor centralizate, care este cel mai important lucru adus de aceasta tehnologie inovatoare.

Acest lucru, dupa cum au remarcat Tan si Draper, va fi un catalizator care va conduce BTC peste 250.000 de dolari pentru prima data.

Inchizand panelul, Draper a explicat ca, desi nu este sigur 100% cum va evolua BTC pe termen scurt, spatiul cripto va castiga, fara indoiala, o tractiune puternica in urmatoarea decada.

 

Sursa imagine: dashforcenews.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.